Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: 4 ακόμα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - 63 συνολικά στην Ελλάδα


Ακόμα 4 ανθρώπινες ζωές κόστισε ο κορονοϊός στην Ελλάδα. 99 νέα κρούσματα σε μία μέρα και 1.613 συνολικά. Τι είπε ο Τσιόδρας για τα μέτρα και τον μεγάλο κίνδυνο του εφησυχασμού.

“Καλπάζει” και στην χώρα μας ο κορονοϊός και μόλις λίγες ώρες μετά την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος μίλησε για 59 νεκρούς, καταγράφηκαν 4 ακόμη.

Έτσι, ο κορονοϊός “υπογράφει” τον θάνατο 63 ανθρώπων συνολικά στην Ελλάδα, την ώρα που και τα κρούσματα αυξήθηκαν, με 99 νέα και 1.613 συνολικά.

Πρόκειται για έναν 68χρονο στο νοσοκομείο Αττικόν και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα, αντίστοιχα.

Το βράδυ της “μαύρης Παρασκευής”, ένας 44χρονος άνδρας που είχε προσβληθεί από την νόσο Covid-19 που προκαλεί ο νέο κορονοϊός και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, έχασε την μάχη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα, λέμφωμα και αρχικά νοσηλευόταν στην αιματολογική κλινική του νοσοκομείου όπου και φέρεται να κόλλησε τον ιό.

Ο άνδρας εδώ και μέρες ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θετική στον ιό έχει διαγνωστεί και η σύζυγός του.

Να σημειώσουμε πως πριν γίνουν γνωστοί αυτοί οι 4 νέοι θάνατοι, στην χώρα μας είχαν καταγραφεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο τέσσερις συνολικά (σ.σ. διαβάστε εδώ αναλυτικά για τα θύματα), με τον αριθμό -μέχρι και την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας- να ανέρχεται σε 57.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 03.04.2020, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ακόμη δύο (σ.σ. σύνολο 59) και με τους τρεις νέους που καταγράφηκαν το βράδυ, το σύνολο των θανάτων στην Ελλάδα είναι πια 63.

“Θερίζει” ο κορονοϊός στην Δυτική Μακεδονία

Στους 17 ανέρχονται, πλέον, οι θάνατοι από τον φονικό ιό στη Δυτική Μακεδονία, μετά και τον θάνατο της 85χρονης, το βράδυ της Παρασκευής 03.04.2020, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης
Πρόκειται για κάτοικο της Δαμασκηνιάς, η οποία νοσηλευόταν από τις 19 Μαρτίου στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δυστυχώς κατέληξε…

Κορονοϊός: “Υπάρχει αισιοδοξία αλλά θα ήταν μεγάλο λάθος ο εφησυχασμός”

Νωρίτερα, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Σ. Τσιόδρας στάθηκε στα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, εξηγώντας όμως με έμφαση ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε «γιατί αν συμβεί αυτό ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα».
Όπως είπε ο κ. Τσιόδας βλέπει την πορεία της επιδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, τονίζοντας πως υπάρχουν «μικρά, αισιόδοξα μηνύματα, μια βραδεία αύξηση, ίσως αργότερα να έχουμε και μείωση, αλλά αυτό εξαρτάται μόνον από εμάς» και πρόσθεσε ότι μπορούμε να χαρούμε αλλά να θυμάστε ότι γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο συστήνοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων.
«Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένη μέσα. Αυτά τα μέτρα που εφαρμόζουμε κάθε μέρα σώζουν ζωές», είπε χαρακτηριστικά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων όταν τα στοιχεία είναι εμπεριστατωμένα και μας δείχνουν ότι είναι κάτι που θα μπορούμε να το κάνουμε.
Ας μείνουμε σπίτι για να δώσουμε χρόνο στους γιατρούς των ΜΕΘ να συνεχίσουν την καλή δουλειά τους.

Κορονοϊός: Ελπίδες από νέο πειραματικό φάρμακο

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ο Σ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην ανακάλυψη ενός πειραματικού φαρμάκου από κινέζους επιστήμονες, το οποίο γεννά ελπίδες στην καταπολέμηση του κορονοϊού (σ.σ. διαβάστε αναλυτικά το θέμα εδώ).

Τσιόδρας: “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη μετάδοση του ιού από τις γάτες”

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα ζώα συντροφιάς και πιο συγκεκριμένα στις γάτες για τις οποίες υπήρχαν κάποιες δημοσιεύσεις που υποστήριζαν ότι μολύνονται από τον ιό και διερευνάται η πιθανότητα μετάδοσής του στον άνθρωπο. «Μια υπό δημοσιεύσει μελέτη ότι και οι γάτες μπορούν να μολυνθούν με ήπια λοίμωξη από τον ιό, όχι όμως τα σκυλιά, τα κοτόπουλα, το γουρούνια και οι πάπιες. Νομίζω ότι όσοι έχουν γάτες δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς ακόμη και αυτός ο πειραματικός τρόπος μόλυνσής τους δεν φαίνεται να σχετίζεται με την μετάδοση του ιού στον άνθρωπο». Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει αυτά τα στοιχεία να οδηγούν σε εγκατάλειψη των κατοικίδιων, γιατί με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν προκύπτει να έχουν κάποιο σοβαρό ρόλο στη μετάδοση του ιού σε ανθρώπους.

Δείτε όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Παρασκευής, 03.04.2020



Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / kozanimedia.gr & newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom