Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Εσπασε το ρόδι ο Παναιτωλικός,2 - 0 τον ΟΦΗ σε άδειο γήπεδο και υπό βροχήν (φωτο & βίντεο)


Ο Παναιτωλικός,που δεν είχε ακόμα νίκη,υποδέχτηκε στο Αγρίνιο τον ΟΦΗ για την 16η αγωνιστική (τρίτη του δεύτερου γύρου) του πρωταθλήματος της Souper League1 2019 -2020 κι έσπασε επιτέλους το ρόδι νικώντας 2 - 0 τους Κρητικούς.


Σ' ένα άδειο γήπεδο,λόγω τιμωρίας της έδρας του Παναιτωλικού,που είχε γίνει λιμνοθάλασσα λόγω της καταρρακτώδους βροχής πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, με τους παίκτες όμως να δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν την μπάλα η οποία κολλούσε σε πολλά σημεία.
Λιγοστές οι φάσεις,παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών, η μπάλα διαρκώς τους εξέθετε αφού σταμάταγε στα νερά και ήταν θέμα τύχης να συμβεί το μοιραίο λάθος...

Το κόλλημα της μπάλας έγινε, ο Ντουάρτε το εκμεταλλεύτηκε κι ένα εύστοχο πέναλτι του Μπαϊροβίτς και ο Παναιτωλικός πήρε την πρώτη του νίκη με 2 -0  απέναντι στον πολύ καλό ΟΦΗ ,που η μοίρα τον θέλει να μην κερδίζει στο Αγρίνιο!

Μόλις στο 1' ευκαιρία για τον ΟΦΗ:Ο Φερέιρα βγήκε τετ α τετ με τον Κνετ από πλάγια θέση με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να τον νικά.

Στο 10' πρώτη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό: Σέντρα του Ντίαζ από τα δεξιά ο Μπαΐροβιτς πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Στο 33' ο Τσιλιανίδης βγήκε σε θέση τετ α τετ μετά από πάσα του Μάνου, στη συνέχεια προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα ξανά προς τον συμπαίκτη του για να σιγουρέψει το γκολ, όμως οι παίκτες του Παναιτωλικού πρόλαβαν και απομάκρυναν.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος,στο ίδιο κακό,ίσως και χειρότερο, τερέν που όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο δυσκόλευε τους ποδοσφαιριστές,αφού λόγω των συνθηκών και η κούραση βάραινε τα πόδια τους.

Ο Παναιτωλικός πίεζε πολύ ψηλά κι έψαχνε το γκολ,όμως η μπάλα έμεινε στη λίμνη όταν ο Μπαϊροβιτς έφυγε μόνος του στο 47' και στο 55' βρήκε την πλάτη του Μπράουν κι έφυγε κόρνερ!

Στο ίδιο διάστημα ο ΟΦΗ είχε δύο δυνατά,αλλά εξαιρετικά άστοχα σουτ από τον Στάικο!

Στο 65' δοκάρι για τον ΟΦΗ στην καλύτερη φάση του ματς: Ο Μάνος από πολύ καλή θέση δεν μπόρεσε να προχωρήσει με την μπάλα και την έστρωσε πίσω στον Τσιλιανίδη,εκείνος με περίτεχνη λόμπα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κνετ, αλλά αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 69' μετά από κόρνερ του Ντίας η μπάλα στρώθηκε στο δεύτερο δοκάρι στον Γιοβάνοβιτς ο οποίος από πλεονεκτική θέση αστόχησε.

Στο 77' δοκάρι για τον Παναιτωλικό: Σέντρα από τα δεξιά ο Μπαΐροβιτς κάνει την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, ο Σωτηρίου ακουμπά την μπάλα και την στέλνει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του.


Στο 78'  γκολ για τον Παναιτωλικό μετά από πολύ καιρό: Η μπάλα μετά την βαθιά μπαλιά του Μπαΐροβιτς κολλάει στα νερά και ο Ντουάρτε με την μία κρέμασε τον Σωτηρίου για να ανοίξει το σκορ... 1 - 0.

Στο 83' το VAR μίλησε και πέναλτι για τον Παναιτωλικό: Ο διαιτητής έκρινε ότι υπάρχει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Νάστου πάνω στον Μπαΐροβιτς. Ο αμυντικός του ΟΦΗ ξεκίνησε το μαρκάρισμα έξω από την περιοχή και το συνέχισε μέσα σε αυτήν με τον Μανούχο να δείχνει την άσπρη βούλα,αφού πρώτα πήγε και συμβουλεύτηκε το VAR.



Στο 85' δεύτερο γκολ για τον Παναιτωλικό: Ο Μπαΐροβιτς  εκτέλεσε το πέναλτι εύστοχα και έκανε το 2-0 για την ομάδα του Αγρινίου.

Γκολ μετά από καιρό και πρώτη νίκη για τον Παναιτωλικό,που σήμερα έπαιξε  με καθαρόαιμο σέντερ φορ,ξεπέρασε τον Πανιώνιο κι ελπίζει... σε καλύτερες ημέρες!

* Να σημειώσουμε πως το VAR δεν λειτουργούσε στο πρώτο ημίχρονο ,λόγω τεχνικού προβλήματος, ευτυχώς κάποιες φάσεις που ξέφυγαν δεν κατέληξαν γκολ!

Παναιτωλικός (ΜάκηΧάβος): Κνετ,Σανιά, Μαρσιάλ,Γιοβάνοβιτς,Λιάβας,Σίενστεντ,Ταχάρ,Αριγίμπι(74' Ντουάρτε), Ντίας,Μιμίτο(89' Μαλής),Μπαϊροβιτς(86' Ντάλτσιο).

ΟΦΗ(ΓιώργοςΣίμος):Σωτηρίου,Μπράουν,Νάστος,Γιαννούλης,Μαρινάκης,Σακόρ(90+ Σουρνάκης ),Κουτρουμπής,Στάικος,Φερέιρα(59' Φιγκεϊρέντο),Τσιλιανίδης,Μάνος(90+ Νοικοκυράκης).

Δείτε φωτο από το σημερινό ματς στο γήπεδο του Παναιτωλικού















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom