Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Κυλλήνη: Τι λένε η γυναίκα που κινδύνεψε και ο λιμενικός που την έσωσε (φωτο & βίντεο)


Την τελευταία στιγμή αποσοβήθηκε τραγωδία χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Κυλλήνης,όταν λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή το πλοίο "Fior di Levante" ενώ  βρισκόταν δεμένο "έκοψε" τους κάβους, με
αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα ένα αυτοκίνητο.

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε η οδηγός του οχήματος,η οποία σώθηκε την τελευταία στιγμή από άνδρες του Λιμενικού,όταν μετακινήθηκε ο καταπέλτης του συγκεκριμένου  πλοίου της Γραμμής Κυλλήνη - Κεφαλλονιά.

Οι λιμενικοί και τα μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο όταν κατάλαβαν το κακό που πάει να γίνει με αυταπάρνηση πλησίασαν το όχημα και άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού. Με αστραπιαίες κινήσεις κατάφεραν να κρατήσουν την οδηγό και να την βγάλουν από το όχημα ενώ εκείνο βυθιζόταν στο λιμάνι.

Άνδρας του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ήταν εκείνος που κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή, τράβηξε τη γυναίκα οδηγό από το αυτοκίνητο της την ώρα που το όχημα κατευθυνόταν στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” Ν.Π. 12207 στο λιμένα Κυλλήνης σε εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου του από λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας και κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης οχημάτων, μετακινήθηκε ο καταπέλτης του εν λόγω πλοίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα την πτώση ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα.

Με την άμεση επέμβαση στελέχους της Λιμενικής Αρχής Κυλλήνης, η οδηγός του ανωτέρω οχήματος εξήλθε αυτού, διαφεύγοντας τον κίνδυνο, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε κανένα περιστατικό τραυματισμού.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

https://tempo24.news/

Τι λένε  η γυναίκα που κινδύνεψε και ο λιμενικός που την έσωσε

Τους δύο λιμενικούς που της έσωσαν τη ζωή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ευχαρίστησε η Μένη Κουμαριώτη - Γεράκη, η γυναίκα που χθες το απόγευμα είδε το αυτοκίνητό της να καταλήγει στη θάλασσα απο το πλοίο Fior di Levante στο λιμάνι της Κυλλήνης.
Το δυνατό μπουρίνι που χτύπησε το πλοίο τη στιγμή της αποβίβασης οχημάτων και επιβατών, έσπασε τους κάβους με αποτέλεσμα το πλοίο να κινδυνέψει να χτυπήσει στον προβλήτα και το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας να καταλήξει στη θάλασσα.
Η ίδια στις δηλώσεις της στο ilialive.gr ευχαρίστησε τους δύο λιμενικούς που της έσωσαν τη ζωή, ενώ ζήτησε να αποδοθούν τιμές σε αυτούς από την υπηρεσία τους, σχολιάζοντας πως όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν κι αυτούς θα υπάρχουν και ανθρώπινες ζωές.
killini limani 7
Ο Κελευστής του Λιμενικού Σώματος Θοδωρής Σκαλτσάς που υπηρετεί από το 2013 στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης, περιέγραψε πως βρέθηκε μαζί με τον συνάδελφό του Κελευστή (ΛΣ) Παναγιώτη Μουζίνη δίπλα στη γυναίκα και την τράβηξε έξω από το αυτοκίνητο δευτερόλεπτα πριν αυτό καταλήξει στη θάλασσα. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν το ατύχημα που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή στην άτυχη γυναίκα.
killini limani 8
Δεν ανασύρθηκε το αυτοκίνητο
Το πρωί της Τρίτης δύτης της εταιρίας Levante Ferries βούτηξε στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να αναζητήσει το αυτοκίνητο προκειμένου με γερανό να ανασυρθεί από τον πυθμένα. Ωστόσο λόγω της κατάστασης που επικρατεί και τα πολύ θολά νερά στο λιμάνι το όχημα δεν εντοπίστηκε. Πιθανότατα αύριο να γίνει νέα προσπάθεια. Ωστόσο όπως δήλωσε και η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, είχε μαζί της προσωπικά αντικείμενα καθώς ταξίδευε για να περάσει τα Χριστούγεννα εκτός Κεφαλλονιάς όπου διαμένει μόνιμα.
Δείτε το video από τη διάρκεια των ερευνών και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών αυτής της περιπέτειας:
killini limani 2
killini limani 3
killini limani 4
killini limani 5
killini limani 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom