Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Συρία: Μακελειό με τουλάχιστον 14 νεκρούς και 30 τραυματίες - Εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο (βίντεο)


Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν στην πόλη Τελ Αμπιάντ, στη Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αγορά.

Οι περισσότεροι τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε ιατρική πηγή που πρόσθεσε ότι η έκρηξη του παγιδευμένου με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών αυτοκινήτου κατέστρεψε καταστήματα και αυτοκίνητα στην Τελ Αμπιάντ, στη βόρεια Συρία.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για 14.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πόλη ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία.

Δείτε σχετική ανάρτηση στο Twitter:
Σε ανακοίνωσή του από τη Βηρυτό του Λιβάνου, το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι μαχητές που υποστηρίζονται από την Άγκυρα και άμαχοι είναι μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών από την έκρηξη του αυτοκινήτου.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έκανε λόγο για βομβιστική επίθεση στην Τελ Αμπιάντ. Στην πόλη αυτή γίνονται μερικές από τις σκληρότερες μάχες που λαμβάνουν χώρα μετά την έναρξη, τον Οκτώβριο, της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία κατά κουρδικής πολιτοφυλακής.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που αποδίδει την «επίθεση» αυτή στην κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu συνεχίζει το ρεπορτάζ γράφοντας: Η τρομοκρατική ομάδα YPG / PKK στοχεύει σε περιοχές διευθέτησης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), ο οποίος έχει αγωνιστεί παράλληλα με τις τουρκικές δυνάμεις στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις υπό την ηγεσία της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Οι τρομοκράτες YPG / PKK συνεχίζουν τις επιθέσεις στις περιοχές Tal Abyad και Ras al-Ayn, παρά το γεγονός ότι έφυγαν από την περιοχή με μια συμφωνία την οποία έλαβαν χώρα η Τουρκία και οι ΗΠΑ στις 17 Οκτωβρίου.

Η Τουρκία ξεκίνησε μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση, Operation Peace Spring, για να εξαλείψει τους τρομοκράτες από τη βόρεια Συρία προκειμένου να εξασφαλίσει τα σύνορα της Τουρκίας, να βοηθήσει στην ασφαλή επιστροφή των συριακών προσφύγων και να εξασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Στην τρομοκρατική εκστρατεία που πραγματοποίησε πάνω από 30 χρόνια ενάντια στην Τουρκία, το PKK - που έχει καταγραφεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση - είναι υπεύθυνο για το θάνατο 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και νηπίων. Το YPG είναι το Συριακό παράθυρο του PKK.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom