Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Χαμός με το Joker σε σινεμά της Αθήνας - Κάλεσαν την αστυνομία - Πως εμπλέκεται το υπ. Πολιτισμού


Αναστάτωση προκλήθηκε με την προβολή της ταινίας Joker σε σινεμά της Αθήνας. Έγινε καταγγελία για παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής και πήγε αστυνoμία. Η καταγγελία έγινε με βάση νόμο του 1937. Πήρε θέση το υπουργείο Πολιτισμού για την έκταση που πήρε το θέμα.

Ολα ξεκίνησαν όταν υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού έκανε δύο διαδοχικές καταγγελίες στην αστυνομία για την ταινία Joker. Ηταν για δυο σινεμά, ένα σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι και ένα στην Πατησίων με το επιχείρημα ότι την ταινία παρακολουθούν ανήλικοι.

Και στις δύο περιπτώσεις σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr δεν έγινε διακοπή της ταινίας, αλλά οι αστυνομικοί μίλησαν με τους υπεύθυνους των δύο σινεμά και ο ένας μάλιστα προσήχθη για λίγο στο τμήμα.

Όπως τελικά διαπιστώθηκε την ταινία παρακολουθούσαν ανήλικοι με συνέπεια να οδηγηθούν στο τμήμα συνολικά τέσσερα άτομα ηλικίας 16 ετών, με τους γονείς τους να ενημερώνονται άμεσα για το συμβάν. Πήγαν μάλιστα και τους παρέλαβαν.

Να σημειωθεί πως η υπάλληλος που έκανε την καταγγελία επικαλέστηκε τον νόμο 445 του 1937.

Τη ίδια ώρα επικρατεί σάλος στα social media για το περιστατικό.

Με τη σειρά του το υπουργείο Πολιτισμού με ανάρτησή του στο Facebook παίρνει θέση για το θέμα που προκλήθηκε. Χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».


Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom