Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Χαμός στη Σάμο για το μεταναστευτικό: Κλείνει ο Δήμος - Στο δρόμο οι μαθητές του ΕΠΑΛ - Διαμαρτυρία μεταναστών έξω από το ΚΥΤ (φωτο & βίντεο)


Η κατάσταση στη Σάμο έχει φτάσει στο απροχώρητο σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.Οι άντοχες τόσο των κατοίκων,όσο και των προσφύγων-μεταναστών έχουν εξαντληθεί κι ένας Θεός μόνο ξέρει τι θα συμβεί όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα.

Στο δρόμο οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου για το μεταναστευτικό

Παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών του ΕΠΑΛ Σάμου για το μεταναστευτικό. Οι μαθητές λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι κινήθηκαν με πορεία στη πόλη της Σάμου .
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Βουλευτή Σάμου Χ. Στεφανάδη όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί λόγω  και των τελευταίων γεγονότων με τους πρόσφυγες και μετανάστες. Οι μαθητές επέδωσαν ψήφισμα .
Διαμαρτυρία μεταναστών έξω από το ΚΥΤ

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν και οι μετανάστες νωρίτερα σήμερα,οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον δρόμο έξω από το ΚΥΤ.
Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από τη Σάμο.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.
Διαμαρτυρία Αφρικανών στη πόλη της Σάμου

Περίπου 100 μετανάστες από χώρες της Αφρικής διαδήλωσαν στο κέντρο του νησιού στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, ζητώντας τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από το νησί.
Oι μετανάστες φώναζαν συνθήματα όπως “Ελευθερία”.
Στη συνέχεια επέστρεψαν στη δομή.
Εξω από το camp βρέθηκε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος καθώς και Αντιδήμαρχοι.
Δείτε  το βίντεο από την διαμαρτυρία:
Κλείνει ο Δήμος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προσφυγικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ.16/15-10-2019, κατά πλειοψηφία, ληφθείσας απόφασης του ΔΣ, με θέμα: «Συζήτηση ενημέρωση για την έκτακτη κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 14/10/2019 στο ΚΥΤ και στην πόλη της Σάμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 17/10/2019 και ώρα 21:00, σύσκεψη του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γεωργίου Στάντζου, με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Κατά τη σύσκεψη υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα και ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε για τις κινήσεις διαμαρτυρίας της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες έχουν ως ακολούθως:
  1. Την Παρασκευή 18-10-2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου της Ανατολικής Σάμου καθώς και τα Κοινοτικά Καταστήματα, με εξαίρεση τους Δημοτικούς Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και την Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων.
  2. Το Σάββατο 19-10-2019, και ώρα 13:00 μμ, παράσταση διαμαρτυρίας του Δημάρχου, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX.
  3. Τη Δευτέρα 21-10-2019, θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης,οι Δημοτικοί Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και η Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 16:00, καλούμε στην Πλατεία Δημαρχείου, όλους τους δημότες, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς συνδικαλιστικούς, φορείς και συλλόγους να συμμετάσχουν στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ και στη συγκέντρωση-διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων στο μεταναστευτικό-προσφυγικό θα καθορισθούν οι περαιτέρω δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Από το γραφείο Δημάρχου Ανατολικής Σάμου

Ρεπορτάζ,φωτο και βίντεο από το https://www.samos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom