Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Νέοι κανονισμοί λειτουργίας σε λούνα παρκ και παιδότοπους για λόγους ασφαλείας


"Θέλουμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο πλαίσιο που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα μεν των επιχειρήσεων αλλά και την απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά μας" ξεκαθαρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυστηρά μέτρα λειτουργίας σε λούνα παρκ και παιδικούς πολυχώρους φέρνουν οι διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.Σκοπός είναι να μην χαθεί άδικα και άλλο παιδί.

Άλλωστε, είναι νωπή η μνήμη του 14χρονου κοριτσιού που σκοτώθηκε όταν εκσφενδονίστηκε από το «χαλί».στον Αλμυρό Βόλου και έχασε τόσο άδικα τη ζωή του

«Ψάχνοντας είδαμε ότι υπάρχει συναρμοδιότητα πολλών διαφορετικών υπουργείων και πολλών διαφορετικών δημοσίων φορέων. Έχουμε ήδη στήσει μια κοινή επιτροπή για να εξετάσουμε όλο το θεσμικό πλαίσιο, να τον εκσυγχρονίσουμε και να φτιάξουμε ένα τέτοιο πλαίσιο που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα μεν των επιχειρήσεων αλλά και την απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά μας» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι προτάσεις της επιτροπής, όπως αναφέρει το Star αναμένονται σε ένα μήνα και φέρνουν περιοδικούς ελέγχους στους χώρους παιδικής αναψυχής που μέχρι σήμερα απουσιάζουν.

Αλλαγές εδώ και τώρα ζητούν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των λούνα παρκ.

Καλοδεχούμενο… αποκαλεί τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο το κοριτσάκι στο Βόλο.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom