Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

Πέθανε ο Νίκος Ιγνατιάδης,συνθέτης, στιχουργός και πιανίστας (βίντεο)


Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο για τον θάνατο του γνωστού συνθέτη,στιχουργού και πιανίστα Νίκου Ιγνατιάδη σε ηλικία 73 ετών.

Ο Νίκος Ιγνατιάδης,ο οποίος ήταν και μαέστρος,έγινε γνωστός από το Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης,ενώ ήταν και ενορχηστρωτής της τηλεοπτικής εκπομπής “Μουσικές Παραλλαγές”.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο διαχειριστής της σελίδας του Νίκου Ιγνατιάδη στο Facebook.


Ο Νίκος Ιγνατιάδης διέπρεψε στην ελληνική δισκογραφία τη δεκαετία του ’80, γράφοντας και ενορχηστρώνοντας ορισμένα από σημαντικότερα τραγούδια για τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές. Τα τραγούδια του υμνούν τον έρωτα και είναι διαχρονικά.

Σπουδαία καριέρα έκανε και στην Ολλανδία όπου διηύθυνε τη Μητροπολιτική Ορχήστρα του Άμστερνταμ σε ένα προσωπικό του δίσκο με τίτλο “The Olympus Symphony”, για την επιτυχία του οποίου τιμήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας το 1989.

Σημαντικές συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως, ο Σαρλ Αζναβούρ, η Νάνα Μούσχουρη, ο Χούλιο Ιγγλέσιας, ο Ντέμης Ρούσσος, ο Αλμπάνο και η Ρομίνα Πάουερ, είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε ο συνθέτης κατά την καλλιτεχνική του πορεία.


Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Πάριο, τον Φίλιππο Νικολάου, την Μπέσσυ Αργυράκη, την Ελένη Δήμου, τη Μαρινέλλα, τη Λίτσα Διαμάντη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: