Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Συρία: Ξεκίνησε η χερσαία επίθεση των τουρκικών δυνάμεων


Μετά την επίθεση από αέρος οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν και την χερσαία εισβολή στη Συρία. Την είδηση ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Μέχρι στιγμής 11 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους 8 άμαχοι.
Μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών και κουρδικών δυνάμεων των SDF στη βορειοανατολική Συρία.

Και από την ξηρά εισβάλει στην Συρία η Τουρκία με την επιχείρηση στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας να κλιμακώνεται. Το μεσημέρι είχε ξεκινήσει η επίθεση από αέρος, αλλά η Αγκυρα δεν μένει εκεί και πλέον προελαύνει και με χερσαίες δυνάμεις ανατολικά του Ευφράτη. Την είδηση ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας.
Η στρατιωτική επιχείρηση φέρει την ονομασία «Πηγή Ειρήνης» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι συγκρούσεις είναι ανελέητες. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 8 αμάχων, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
Μεταξύ των θυμάτων, δύο σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού ενάντια στην πόλη Καμισλί, μια πόλη ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως Κούρδοι, ανέφερε το Παρατηρητήριο.
Ο Μαρβάν Καμισλό, στρατιωτικός αξιωματούχος των SDF και αρμόδιος για την υπηρεσία τύπου, τόνισε πως μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων των SDF στη βορειοανατολική Συρία και τουρκικών δυνάμεων κατά μήκος των συρο-τουρκικών συνόρων.
«Οι συγκρούσεις μαίνονται κατά μήκος σχεδόν όλης της συνοριακής γραμμής. Οι SDF απαντούν», τόνισε ο Καμισλό στο Reuters.
Ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Μουσταφά Μπαλί με tweet του είπε πως ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την πόλη Κομπάνι στη βορειοανατολική Συρία.
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τουρκικά μαχητικά F-16 κατέστρεψαν θέσεις Κούρδων μαχητών (YPG/PKK) σε βάθος 30 χλμ ανατολικά του Ευφράτη.
Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από κέντρο επιχειρήσεων. Διακρίνεται μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έχει το γενικό πρόσταγμα της εισβολής στη Συρία.

Πάτησε το… κουμπί ο Ερντογάν

Η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης (9.10.2019), όπως σας ενημέρωσε το Newsit.gr. Από αέρος αλλά και με βολές του πυροβολικού οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βάλουν εναντίον θέσεων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που ελέγχονται από τους Κούρδους, ενώ η Συρία απαντά με ρουκέτες εναντίον τουρκικών θέσεων.  Οι πρώτες, μάλιστα, οργισμένες αντιδράσεις ήδη άρχισαν να εκδηλώνονται.
Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, όπως διθυραμβικά ανακοίνωσε μέσω Twitter ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν.
«Η επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» θα εξουδετερώσει τις τρομοκρατικές απειλές εναντίον της Τουρκίας και θα οδηγήσει στην δημιουργία ζώνης ασφαλείας, επιτρέποντας την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στα σπίτια τους», έγραψε ο Ερντογάν.
The Turkish Armed Forces, together with the Syrian National Army, just launched against PKK/YPG and Daesh terrorists in northern Syria. Our mission is to prevent the creation of a terror corridor across our southern border, and to bring peace to the area.
will neutralize terror threats against Turkey and lead to the establishment of a safe zone, facilitating the return of Syrian refugees to their homes.

We will preserve Syria’s territorial integrity and liberate local communities from terrorists.
5.887 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Ο Ερντογάν φρόντισε μάλιστα να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία από την ώρα που μιλούσε από το Προεδρικό Μέγαρο με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.
Όπως έκαναν γνωστό οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη διεξήγαγαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων σε βάθος 50 χλμ στη Συρία, στο Άιν Ίσα. Είκοσι πέντε μαχητικά πετούν πάνω από την παραμεθόριο περιοχή στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τους SDF.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πλήττουν στρατιωτικές θέσεις και αμάχους στις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν, όπως και κοντά στις πόλεις Καμισλί και Άιν Ίσα, επισήμαναν νωρίτερα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom