Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Αγρίνιο: 40.000 ευρώ περιείχε το ΑΤΜ,που έκλεψαν από το Νοσοκομείο - Πολλές ομοιότητες με τις κλοπές στο Νιοχώρι


Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεση των δραστών της πρωτοφανούς κλοπής που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Οι άγνωστοι είχαν εισέλθει από πλαϊνή είσοδο έκτακτης ανάγκης εντός του εξωτερικού χώρου του νοσοκομείου και αφού παραβίασαν με άνεση την κεντρική είσοδο εισήλθαν μέσα στο κτίριο με κλεμμένο αυτοκίνητο, ξήλωσαν, φόρτωσαν το ΑΤΜ και έφυγαν χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί.

Μετά την καταμέτρηση που έγινε από την τράπεζα, προέκυψε πως το ΑΤΜ περιείχε 40.000 ευρώ.

Οι δράστες, που υπολογίζεται πως είναι 4 με 5 άτομα, έκλεψαν δυο οχήματα, ένα Ι.Χ. Toyota Starlet και ένα αγροτικό , που βρέθηκαν κοντά στην Αγία Ελεούσα. Οι κινήσεις μοιάζουν πολύ με τα πρόσφατα «χτυπήματα» σε Νιοχώρι και Κεφαλόβρυσο. Είναι πιθανό να πρόκειται για τα ίδια άτομα (δείτε σχετικά ΕΔΩ). Απλά, στο νοσοκομείο του Αγρινίου, η «δουλειά» τελικά ήταν πολύ πιο εύκολη…

Μια παράμετρος που είναι ενδιαφέρουσα είναι η πιθανότητα τα χρήματα να καταστράφηκαν. Αυτό γιατί μέσα στις κασέτες με τα χρήματα υπάρχουν ειδικές αμπούλες με χρώμα που «σπάνε» σε περιπτώσεις βίαιης μετακίνησης ή αποσύνδεσης του μηχανήματος κλπ.

Το επεισόδιο στο ΤΕΠ και η μελάνη στο Ι.Χ.
Προς το παρόν δεν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο, ούτε έχει αναφερθεί από τεχνικούς της τράπεζας.Οπότε το πιθανότερο είναι τα χρήματα να είναι «καθαρά» και να έχουν μοιραστεί μεταξύ των δραστών.

Στο ένα όχημα βρέθηκαν ίχνη από μελάνη αλλά εικάζεται πως προέρχεται από την μελάνη που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση αποδείξεων.

Από την αστυνομία ακόμη διαψεύδεται η πληροφορία ότι την ώρα της κλοπής υπήρχαν αστυνομικοί που είχαν επιληφθεί επεισοδίου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. Επεισόδιο έγινε στο ΤΕΠ με πρωταγωνιστή έναν χρήστη ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία ενημερώθηκε αρχικά για την κλοπή του ΑΤΜ και καθ’οδον υπήρχε η ενημέρωση για το επεισόδιο, επομένως την ώρα της κλοπής στο νοσοκομείο δεν υπήρχαν αστυνομικοί. Όταν εισήλθαν στο νοσοκομείο, η κλοπή είχε τελεστεί.

Ο δράστης του επεισοδίου, γνωστός στις αρχές ανακρίθηκε και δεν προέκυψε εμπλοκή του στην κλοπή του ΑΤΜ.

Οι δε φύλακες , όπως προκύπτει την ώρα της κλοπής, ήταν απασχολημένοι αλλού.
https://www.agriniopress.gr/

Ξήλωσαν και φόρτωσαν σε κλεμμένο ΙΧ το ATM του νοσοκομείου Αγρινίου
Ένα ακόμη «χτύπημα» σε ATM στην Αιτωλοακαρνανία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο Αγρινίου. Άγνωστοι δράστες ξήλωσαν το ATM και το έκλεψαν.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή και η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δράστες εισήλθε στον χώρο του νοσοκομείου από την πλάγια είσοδο που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης από Πυροσβεστική και Αστυνομία, παραβιάζοντάς την, και έπειτα αφού άνοιξαν τις κλειστές πόρτες την κύριας εισόδου του κτιρίου, μπήκαν με το αυτοκίνητο στη ρεσεψιόν και φόρτωσαν το ATM.

Εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν αρκετοί σε αριθμό, ώστε να σηκώσουν το ΑΤΜ και να το φορτώσουν ολόκληρο στο αυτοκίνητο. Το ATM δεν ήταν βιδωμένο στο σημείο και το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν οι δράστες πριν το φορτώσουν ήταν να κόψουν τα καλώδια.

Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο με το οποίο ενήργησαν οι δράστες ήταν ένα κλεμμένο Toyota Starlet το οποίο έχει εντοπιστεί ήδη από τους αστυνομικούς.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι την ώρα της κλοπής, έλαβε χώρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, επεισόδιο και οι φύλακες του χώρου φέρεται πως ήταν απασχολημένοι, όσο οι κλέφτες δρούσαν ανενόχλητοι στη ρεσεψιόν…

https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom