Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Αρτα: 4 συλλήψεις μετά από μήνυση εταιρείας Αιολικού πάρκου,γιατί δεν επέτρεψαν εγκατάσταση σε έκταση ιδιοκτησία τους! (φωτο)


Δύο μέλη του Δ.Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βελεντζικού Άρτας και δύο κάτοικοι του χωριού συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι όταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι η έκταση είναι στην ιδιοκτησία
τους και δεν μπορεί να γίνει εκεί η εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου στη θέση “Γιεραμπί”.

Εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κατέθεσε μήνυση και τα 4 μέλη του Δ.Σ συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας όπου και παρέμειναν μέχρι σήμερα το μεσημέρι οπότε και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Οι 4 θεωρούν ότι η σύλληψή τους είναι άδικη καθώς οι ίδιοι είναι ιδιοκτήτες της έκτασης.Εκτάσεις του Βελεντζικου βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Αγροτικού Συνεταιρισμού ανάμεσα τους και ένα κομμάτι όπου θα εγκατασταθεί το Αιολικό Πάρκο.

Ο Συνεταιρισμός αποφάσισε αρνητικά στην δημιουργία Αιολικού Πάρκου ωστόσο η ανάδοχος Εταιρεία εξασφάλισε τις απαραίτητες άδειες και προχώρησε στις εργασίες.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση βρίσκεται στο ΣτΕ από το 2014 και εκκρεμεί η αίτηση ακύρωσης της απόφασης για τη δημιουργία Αιολικού Πάρκου από την πλευρά του Αγροτικού Συνεταιρισμού ο οποίος έχει προσφύγει μαζί με άλλους κατοίκους και φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Αρνητικά γνωμοδότησε και το Δ.Σ Γ. Καραΐσκάκη το 2015 στηρίζοντας την απόφαση του Συνεταιρισμού και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας ανακαλώντας προηγούμενη θετική γνωμοδότηση.

Ο Δήμαρχος Γ. Καραΐσκάκη Περικλής Μιγδος επισκέφθηκε τα μέλη του Δ.Σ στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Στις 11 Οκτωβρίου η δίκη των συλληφθέντων κτηνοτρόφων του Βελεντζικού Άρτας

Σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα οι 4 κάτοικοι του Βελεντζικού Άρτας οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Άρτας.

Τα δύο μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού και οι δύο κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και σήμερα το μεσημέρι έφθασαν στο Πρωτοδικείο Άρτας για την εκδίκαση του αυτοφώρου.

Στο πλευρό τους ο Δικηγόρος τους Δημήτρης Τσίρκας αλλά και πλήθος φορέων και πολιτών που κάνουν λόγο, όπως και οι ίδιοι για άδικη σύλληψη και κατηγορία καθώς είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της γης.

Στο Πρωτοδικείο Άρτας έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Π. Μιγδος, οι δημοτικές παρατάξεις “Δημοτική Αναγέννηση” με την επικεφαλής Τζένη Ταπραντζη – Κοιλια, Η “Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή ” με την επικεφαλής Λίτσα Κιτσαντά, η περιφερειακή παράταξη “Κοινό Ηπειρωτών ” με τον επικεφαλής Γ. Ζάψα , ο Σύλλογος κατά των αιολικών πάρκων από τα Άγραφα και πολλοί άλλοι.

Ορίστηκε δικάσιμος της υπόθεσης στις 11 Οκτωβρίου οπότε οι δύο πλευρές θα καλέσουν τους μάρτυρες που θα καταθέσουν και μέχρι τότε οι 4 αφέθηκαν ελεύθεροι.

http://arta2day.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΑΧΕΛΩΟΥ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom