Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

«Πανηγυρίζει» ο Καρανίκας στο Facebook: Η κάνναβη στην υπηρεσία της κοινωνίας! (δείτε το ΦΕΚ)


Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού «ανέβασε» στο Facebook το ΦΕΚ για τη φαρμακευτική κάνναβη - «Η Ελλάδα με τον νόμο αυτό γίνεται η βασική δύναμη επενδύσεων στην φαρμακευτική κάνναβη,
στον κόσμο όλο» γράφει χαρακτηριστικά - Τι λέει ο νόμος - Ο ΕΟΦ αναλαμβάνει επισήμως την κυκλοφορία των φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης

«Πανηγυρίζει» στο Facebook ο σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, για τη δημοσίευση, στο ΦΕΚ, του νόμου για τη φαρμακευτική κάνναβη.

«Προχωράμε! Η Κάνναβη στην υπηρεσία της κοινωνίας, μακρυά από δεισιδαιμονίες και αναχρονισμούς. Η Ελλάδα με τον νόμο αυτό γίνεται η βασική δύναμη επενδύσεων στην φαρμακευτική κανναβη, στον κόσμο όλο. Ξεκινήσαμε» γράφει χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του.


Ο Νίκος Καρανίκας συνηθίζει, συχνά-πυκνά, να αναφέρεται στην κάνναβη, μέσα από το Facebook και τις αναρτήσεις που κάνει. Όταν το σχετικό νομοσχέδιο είχε εισαχθεί στη Βουλή, έγραφε: «Εγινε η αρχή! Ήταν δίκαιο έγινε πράξη! Θέλει αρκετή δουλειά ακόμη για να σταματήσει η δαιμονοποίηση της κάνναβης και των χρηστών της. Η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης θα βοηθήσει ώστε να έχουμε σωστή χρήση και αντιμετώπιση της κάνναβης».

Σύμφωνα, δε, με διασταυρωμένες πληροφορίες και επώνυμες μαρτυρίες που κατέγραψε και δημοσίευσε παλαιότερα το «ΘΕΜΑ», ο Νίκος Καρανίκας λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στους ξένους επενδυτές και τους Ελληνες αγρότες. Ιδιαίτερα αφότου διεθνείς εταιρείες εμπορίας θεραπευτικής κάνναβης εντόπισαν ότι στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν οι απαιτούμενες εκτάσεις αλλά και οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες για την καλλιέργεια του φυτού, ο κ. Καρανίκας έθεσε στην υπηρεσία της εθνικής ωφέλειας τις γνωριμίες του.

Εχοντας την άνεση και την οικειότητα να συνεννοηθεί απευθείας με αγρότες στην Ημαθία, δεδομένου ότι και ο ίδιος κατάγεται από την Αλεξάνδρεια, βολιδοσκόπησε τους ιδιοκτήτες τοπικών αγροτεμαχίων που προσφέρονται για την εν λόγω καλλιέργεια για ιατρικούς σκοπούς. Σε αυτόν οφείλεται και η εκτίμηση ότι ο συνολικός τζίρος του συγκεκριμένου πρότζεκτ στην Ελλάδα αναμένεται να αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ. Λόγω διορατικότητας σε επενδύσεις που αφορούν τον αγροτικό χώρο, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος έσπευσε να συστρατευτεί στην προσπάθεια.

Εξάλλου, ήδη από την άνοιξη του 2016 ο κ. Καρανίκας προωθούσε δημοσίως την κάνναβη μέσω των social media ως ένα φάρμακο με θαυματουργές ιδιότητες. Ενθουσιωδώς τότε είχε αναδημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο αποδεικνυόταν, δήθεν, ότι η κάνναβη είναι ικανή να γιατρέψει ακόμη και τον καρκίνο, οπωσδήποτε πάντως μπορεί να υποκαταστήσει τις επιθετικές μεθόδους αντιμετώπισής του, όπως τη χημειοθεραπεία.

Τι λέει ο νόμος - Ο ΕΟΦ αναλαμβάνει επισήμως την κυκλοφορία των φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης

Νόμος του κράτους είναι πλέον η κυκλοφορία των φαρμακευτικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 16 Ιουλίου 2018, αναφέρονται οι προϋποθέσεις για την κυκλοφορία των σκευασμάτων κάνναβης στην Ελλάδα, η εξαγωγή τους αλλά και οι όροι για την έγκριση τους από τον ΕΟΦ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ (Αρ. 2840), ως τελικό προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης ορίζεται αυτό που περιέχει ως μόνο ενεργό συστατικό (δραστική ουσία) ουσία των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) >0,2%.

Για τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που εισάγονται στην Ελλάδα είτε από άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε από τρίτη χώρα, απαιτείται ειδική έγκριση κυκλοφορίας, η οποία χορηγείται από τον Ε.Ο.Φ. και ισχύει για τρία χρόνια.

Η ειδική έγκριση κυκλοφορίας μπορεί να ανανεώνεται ανά τριετία, ύστερα από επαναξιολόγηση της σχέσης κινδύνου-οφέλους. Για την αξιολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης συστήνεται στον Ε.Ο.Φ, Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης, με έργο: α) Την αξιολόγηση του ενεργού συστατικού (δραστικής ουσίας) του τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης, για συγκεκριμένες ενδείξεις και συγκεκριμένες φαρμακοτεχνικές μορφές.

Επίσης, ο Ε.Ο.Φ. θα ενεργεί επιθεωρήσεις διά των καθ’ ύλην αρμοδίων οργάνων του στις εγκαταστάσεις παραγωγής των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του κατόχου της ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας και μπορεί να αναστέλλει ή να ανακαλεί την ειδική έγκριση κυκλοφορίας, όταν κρίνεται ότι το τελικό προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης είναι επιβλαβές.

Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ


https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom