Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Παγκόσμιος πρωταθλητής τζούντο μέλος της γεωργιανής μαφίας


Ο ομογενής από τη Γεωργία πρωταθλητής του τζούντο συνελήφθη στον Άγιο Κοσμά, όπου συνέχιζε κανονικά τις προπονήσεις του όσο δεν ασχολούνταν με τις διαρρήξεις.

Χτύπημα... νοκ άουτ αποτέλεσε για την ομοσπονδία του τζούντο η αποκάλυψη ότι ένας 31χρονος ομογενής αθλητής της Εθνικής, Ταριέλ Ζιντιρίδης, που δόξασε τη γαλανόλευκη και χρίστηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, ήταν ηγετικό στέλεχος του παρακλαδιού της γεωργιανής μαφίας που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Λιβαδειάς!

Ο ομογενής από τη Γεωργία πρωταθλητής του τζούντο συνελήφθη στον Άγιο Κοσμά, όπου συνέχιζε κανονικά τις προπονήσεις του όσο δεν ασχολούνταν με τις διαρρήξεις! Ήταν το ένα από τα δυο μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν και χρειάστηκε να επιστρατευτούν αστυνομικοί ειδικά εκπαιδευμένοι στο τζούντο, για να αντιμετωπίσουν τυχόν αντίδρασή του!

Ο δεύτερος ήταν ένας 27χρονος συνεργός του, ενώ, ταυτοποιήθηκαν άλλα οκτώ άτομα ηλικίας 23 ως 53 χρόνων, μεταξύ των οποίων είναι και μία γυναίκα.

Ένας από τους Γεωργιανούς είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές για άλλες κλοπές, ενώ συνελήφθη και ένας 37χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία από τις 8 Οκτωβρίου του 2007, με ποινή φυλάκισης τριών ετών!

Πρόκειται για στελέχη του πλοκαμιού της διαβόητης γεωργιανής οργάνωσης «Vor V Zakone» που επιδιδόταν σε κλοπές σε σπίτια στην Βοιωτία, την Εύβοια, την Φθιώτιδα και την Αχαΐα.

Ως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 16 κλοπές και τρεις απόπειρες με λεία κοσμήματα από το Μάρτιο του 2017, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 95.000 ευρώ.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο πρωταθλητής και οι συνεργοί του είναι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος , διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία και, κατά περίπτωση, για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.
https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom