Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών για τη "Μακεδονία" και αστυνομικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο & βίντεο)

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης,όπου πριν από λίγο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ συμμετεχόντων στην πορεία για τη Μακεδονία και αστυνομικών δυνάμεων που έχουν παραταχθεί στη Λεωφόρο Νίκης.

Οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από την πλατεία Αριστοτέλους κατάφεραν νωρίτερα να σπάσουν τον φραγμό που στήθηκε με κλούβα των ΜΑΤ, στο ύψος της Αγίας Σοφίας.
Στη συνέχεια, βρήκαν και πάλι μπροστά τους τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν παραταχθεί στο ύψος της οδού Στρατηγού Καλλάρη, σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψουν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν στον Λ. Πύργο.
Εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ, προσπαθώντας να απωθήσουν τους συγκεντρωθέντες, έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, ενώ ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών.
Προς στιγμήν επικράτησε ένταση. Οι συμμετέχοντες στην πορεία παραμένουν στο ύψος της Στρ. Καλλάρη.
ast 1.jpg
ast 2.jpg
UPDATE:
Περίπου 30 διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τον φραγμό των ΜΑΤ και έφτασαν στο Άγαλμα του ναυάρχου Βότση, στη Λ. Νίκης, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος της πορείας παραμένει στο ύψος της Στρ. Καλλάρη.
Paralia 2.jpg





Στον Λευκό Πύργο η πορεία για τη Μακεδονία

Διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατάφεραν πριν λίγο να περάσουν από τον φραγμό της αστυνομίας, στη συμβολή της Λ. Νίκης με την οδό Στρατηγού Καλλάρη και έφτασαν στον Λευκό Πϋργο.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας ελληνικές σημαίες, φωνάζουν συνθήματα υπερ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.






Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα και πορεία αντιεξουσιαστώνστο κέντρο της πόλης, οι οποίοι είχαν καλέσει από νωρίς σε αντισυγκέντρωση, στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom