Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Πέθανε ο δημοσιογράφος Μάνος Αντώναρος


Πέθανε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Ιουλίου ο γνωστός δημοσιογράφος Μάνος Αντώναρος σε ηλικία 62 ετών.

Ο αδελφός του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου, νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού, προσβεβλημένος από τo λεγόμενο βακτήριο της λεγιονέλλας.

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, πριν από λίγες ημέρες, ο Ευάγγελος Αντώναρος είχε ευχαριστήσει τους φίλους και γνωστούς της οικογένειας για τη στήριξή τους, ωστόσο είχε αφήσει να διαφανεί το πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση καθώς έκανε λόγο για «άνιση μάχη».

Το θαύμα, στο οποίο όλοι ήλπιζαν, δεν έγινε και ο Μάνος Αντώναρος άφησε την Παρασκευή την τελευταία του πνοή.

Την είδηση γνωστοποίησε ο αδελφός του, Ευάγγελος Αντώναρος, μέσω Facebook.

«Με ανείπωτο πόνο στην καρδιά μου αποχαιρετώ τον μονάκριβο και πολυαγαπημένο μου αδελφό, τον Μάνο. Μας είπε αντίο σήμερα το μεσημέρι μετά από μία άνιση μάχη 20 ημερών», έγραψε, μεταξύ άλλων.


Ποιός ήταν ο Μάνος Αντώναρος

Ο Μάνος Αντώναρος είχε εργαστεί ως αρθρογράφος σε πάρα πολλές ελληνικές εφημερίδες (Ελεύθερος Τύπος, Εθνος, Βραδυνή, Εξπρες, Κέρδος, Αθλητική Ηχώ) και περιοδικά, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Αθήνα 9.84, Διευθυντής στο Κανάλι-5 και παραγωγός στον ΑΝΤ1 Radio και στον Alpha.

Στην τηλεόραση εργάστηκε κατ' αρχάς στην παραγωγή ειδήσεων του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, διευθυντής προγράμματος στον ΣΚΑΙ, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του MEGA, παρουσιαστής 2 εκπομπών στο Seven-X και συντονιστής στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕRT-SAT.

Ασχολήθηκε με το διαδίκτυο από τις απαρχές του στην Ελλάδα, ενώ μιλούσε Γερμανικά και Αγγλικά.

Ο Μάνος Αντώναρος ήταν πατέρας δύο παιδιών, της Αθηνάς και του Αρχέλαου.

Το αντίο από την μητέρα των παιδιών του



Το Βιογραφικό τού Μάνου,όπως δημοσιεύθηκε στο gazzetta.gr το 2012

Ο Μάνος Αντώναρος γεννήθηκε στην Αθήνα και το πρώτο που θυμάται από τη δημοσιογραφία,ήταν όταν τον έπαιρνε από το χέρι ο πατέρας του (ο γελοιογράφος Αρχέλαος) και τον πήγαινε στα παλιά γραφεία της «Αθλητικής Ηχούς» για να παραδώσει τα σκίτσα του.

Εκεί ο πιτσιρικάς Μάνος έβλεπε με ορθάνοικτα μάτια μερικά από τα ιερά τέρατα της (αθλητικής) δημοσιογραφίας να εργάζονται πυρετωδώς ακριβώς μπροστά στις λινοτυπικές μηχανές.

Φυσικά του΄κανε εντύπωση και φυσικά ήθελε να γίνει ένας απ' αυτούς. Ετσι γύρω στα 20 του πήγε και είδε (μόνος του) τον μακαρίτη Κλεομένη Γεωργαλά και του είπε ότι ήθελε να δουλέψει στην «Ηχώ». Και εκείνος προφανώς θέλοντας να του κάνει πλάκα τον ρώτησε:
-Και τι θες να κάνεις;
-Να γράφω κάθε μέρα τη γνώμη μου!
Και -ω του θαύματος- ο Γεωργαλάς του απάντησε:
-ΟΚ! Αρχίζεις από σήμερα το απόγευμα.

Ετσι και έγινε. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Μάνος Αντώναρος έγραφε καθημερινά τη γνώμη του στην πίσω σελίδα της κραταιάς εφημερίδας.

Αργότερα δούλεψε σε πολιτικές εφημερίδες επί πολλά χρόνια, σε ραδιόφωνα και κανάλια. Κάθε φορά που εργαζόταν σε εφημερίδες έψαχνε την ευκαιρία να γράφει πού και πού στις αθλητικές σελίδες. Oι συνάδελφοι του αθλητικοί ρεπόρτερ πάντα του άνοιγαν την καλά φυλασσόμενη πόρτα τους.

Είναι ένας από τους πρώτους blogger στην Ελλάδα και υποστηρίζει φανατικά ότι το internet δεν είναι media, αλλά community.

Εδώ και δυο χρόνια εγκατέλειψε (από άποψη) τη μάχιμη δημοσιογραφία και αφιερώθηκε μαζί με τη γυναίκα του στο blog της www.eimaimama.gr

Τον τελευταίο διάστημα ανεβάζει post του στο gazzetta.
Hταν καιρός -όπως λέει ο ίδιος- να ξανανιώσει την χαρά της ελεύθερης και δημιουργικής δημοσιογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom