Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ο Τσίπρας κρύφτηκε πίσω από τα ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη για να αποφύγει τη λαϊκή οργή!

«Η Μακεδονία είναι ελληνική, Τσίπρα προδότη κομιτατζή»

Το εύκολα ελεγχόμενο, προστατευμένο και απομονωμένο περιβάλλον του ξενοδοχείου «ΗΥΑΤΤ» επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για την ολιγόωρη επίσκεψή του χθες στη Θεσσαλονίκη.

Ηταν η πρώτη μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και έγινε με αφορμή την τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας.

Με τους Μακεδόνες να είναι εξοργισμένοι από τη συμφωνία των Πρεσπών και ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί τα φαινόμενα αποδοκιμασιών σε βάρος κυβερνητικών στελεχών εξαιτίας της, το Μέγαρο Μαξίμου έκρινε ότι ο καλύτερος τόπος για να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος ήταν το «ΗΥΑΤΤ».

Βέβαια, μέχρι χθες επέλεγε το επιβλητικό γυάλινο κτίριο του Μεγάρου Μουσικής, το οποίο βρίσκεται στο τέλος της παραλιακής λεωφόρου, μέσα στον αστικό ιστό και επομένως εύκολα προσβάσιμο σε διαδηλωτές.

Τρέχοντας…
Ετσι, ο Αλέξης Τσίπρας προσγειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στο «Μακεδονία», επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τον περίμενε και διέσχισε με μεγάλη ταχύτητα τα… τρία χιλιόμετρα που απέχει το «ΗΥΑΤΤ».

Κοντολογίς, η πρώτη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη μετά τις Πρέσπες αναπτύχθηκε σε βάθος… τριών χιλιομέτρων. Το ενδεχόμενο να μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου διατηρεί γραφείο, δεν εξετάστηκε καν. Βέβαια, στις 26 Νοεμβρίου 2016, οπότε το είχε εγκαινιάσει, είχε δεσμευτεί ότι θα το επισκέπτεται τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα το επισκεφθεί και πάλι σύντομα ή αν θα πρόκειται για μία ακόμη υπόσχεση που δεν θα τηρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας φτάνοντας στο «ΗΥΑΤΤ» ξεκουράστηκε λίγο και είχε συναντήσεις με συνεργάτες του. Στη συνέχεια, μετέβη στο χώρο της συνάντησης και υποδέχθηκε τους τρεις Βαλκάνιους ομολόγους του. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, έφυγε το ίδιο γρήγορα όσο ήρθε…

Μπλόκα
Στις 17.00, μία ώρα πριν ξεκινήσει η Σύνοδος, περισσότερα από 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο πάρκινγκ του ΙΚΕΑ, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το «ΗΥΑΤΤ».

Επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς το ξενοδοχείο, αλλά η Αστυνομία είχε σχηματίσει φραγμό και τους εμπόδισε να προχωρήσουν. Για κάποιο διάστημα διαδήλωσαν ειρηνικά μπροστά από το αστυνομικό μπλόκο ενώ φώναζαν συνθήματα όπως: «Την υπογραφή τη βάζει ο λαός και όχι ο προδότης ο πρωθυπουργός» και «Η Μακεδονία είναι ελληνική, Τσίπρα προδότη κομιτατζή». Οι περισσότεροι επέστρεψαν στο ΙΚΕΑ και από εκεί αναχώρησαν με δικά τους μέσα και λεωφορεία προς το κέντρο της πόλης, όπου ήταν προγραμματισμένη και δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 9 Ιουλίου. Θα μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, η οποία -όπως και πέρσι- θα πραγματοποιηθεί στο «ΗΥΑΤΤ».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 5/7/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom