Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

«Κεραμίδα» για την Λέγκα στην Ιταλία: Οι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν κατάσχεση των χρημάτων της

Στην Ελλάδα αλλάζεις όνομα και ΑΦΜ και ξεμπερδεύεις

Η Λέγκα πρόκειται να ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα, για να συζητήσει το θέμα της δικαστικής απόφασης για κατάσχεση των λογαριασμών της.

Η συνάντηση, πάντως, δεν θα μπορέσει να γίνει πριν την Παρασκευή, διότι ο Ιταλός πρόεδρος βρίσκεται στο εξωτερικό. Πηγές της Λέγκα αναφέρουν και πάλι ότι πρόκειται για πολιτική επίθεση που θέλει να πλήξει το πρώτο ιταλικό κόμμα,αλλά και ότι θεωρούν πως δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο στην Ευρώπη.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι πρόκειται για απόφαση που αντιβαίνει στο ιταλικό Σύνταγμα, διότι, στην ουσία, στερεί από εκατομμύρια ιταλούς τη δυνατότητα να μπορέσουν να διαθέτουν πολιτική αντιπροσώπευση.

Χθες Ιταλοί ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν ότι θα πρέπει να κατασχεθούν τα χρήματα της Λέγκα σε όποιον λογαριασμό και αν εντοπισθούν, για να επιστραφούν στο ιταλικό δημόσιο τα 49 εκατομμύρια ευρώ που η προηγούμενη ηγεσία του κόμματος -πριν αναλάβει γραμματέας ο Ματτέο Σαλβίνι- οικειοποιήθηκε παράνομα.

Για την υπόθεση αυτή έχει καταδικασθεί από την πρωτοβάθμια δικαιοσύνη ο πρώην γραμματέας της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσσι. Έως τώρα, έχουν κατασχεθεί από την ιταλική οικονομική αστυνομία μόνον 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με την απόφασή του, ουσιαστικά, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας ορίζει ότι οι κατασχέσεις μπορούν να γίνουν και για ποσά που κατατέθηκαν μετά από την έκδοση του σχετικού διατάγματος, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ολα τα αστικα αλητρονια ανα τον κοσμο τα ιδια κανουν οπως στην Ελλαδα το ΠΑΣΟΚ και
η ΝΔ καταχραστηκαν μισο δισεκατομμυριο του δημοσιου το ιδιο εκαναν και η Λεγκα του
βορα της Ιταλιας Καιρος ειναι ο λαος να μαθει πως να συμπεριφερεται τοσο στις καλπες
αλλα κυριως στις διαμαρτυριες στους δρομους

Read more: Go to TOP and Bottom