Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Στους “8” της Ευρώπης η Εθνική πόλο ανδρών,"έπνιξεε" 13 - 5 τους Γερμανούς (βίντεο)


Την πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης πανηγυρίζει η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, αφού επιβλήθηκε άνετα της Γερμανίας με 13-5 και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στο κρίσιμο παιχνίδι των «8» απέναντι στην διοργανώτρια Ισπανία (24/7, 19:30).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα, ενώ ο Θοδωρής Βλάχος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει εκτεταμένο ροτέισιον, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους νεότερους ηλικιακά αθλητές.

Η Εθνική μας ομάδα αντέδρασε πολύ γρήγορα από το αρχικό 2-0 των Γερμανών και στη συνέχεια αφού έκανε ένα σερί 5-0 δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη.

Από δύο γκολ σκόραραν οι Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης και Κολόμβος, ενώ από ένα οι Νικολαΐδης, Φουντούλης, Καπότσης, Μουρίκης και Βλαχόπουλος.

Τα πρώτα τους γκολ σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης σημείωσαν οι Δημήτρης Σκουμπάκης και Δημήτρης Νικολαΐδης.



Η εξέλιξη του αγώνα

Η Γερμανία ήταν αυτήν που μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση αιφνιδιάζοντας την Εθνική μας ομάδα. Οι Γερμανοί σκόραραν στις δύο πρώτες επιθέσεις τους με τους Σταμ (πέναλτι) και Ρεάλ (περιφέρεια) και έδειξαν ότι θα βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου. Όμως η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική, αφού η Εθνική μας διατήρησε την ψυχραιμία της και με του Αργυρόπουλο – Κανακάκη και Σκουμπάκη ισοφάρισε.

Το εκπληκτικό γκολ του Κωνσταντίνου Μουρίκη έβαλε για πρώτη φορά μπροστά την Εθνική μας πριν ακόμη συμπληρωθεί το μισό του πρώτου οκταλέπτου. Στη συνέχεια οι καλές άμυνες ανέβασαν κι άλλο την ψυχολογία των Ελλήνων διεθνών που με τους Κολόμβο και Βλαχόπουλο έκαναν το 2-5. Η Γερμανία μείωσε με τον Σταμ από τα δύο μέτρα, με την Εθνική μας να χάνει πέναλτι με τον Γούνα στο τελευταίο δευτερόλεπτο της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η ελληνική ομάδα κατάφερε να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της με τον Γενηδουνιά να γράφει το 3-6 στην πρώτη επίθεση και τον Καπότση να σκοράρει με ωραία ενέργεια στην κόντρα από ασίστ του Φουντούλη. Ο Φλέγκας η ελληνική άμυνα ήταν σαφέστατα ανεβασμένοι και ένα σουτ του Γενηδουνιά 0:33 πριν τη λήξη του ημιχρόνου έγραψε το 3-8.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Θοδωρής Βλάχος έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής στους νεότερους αθλητές με τους Μάνο Ζερδεβά, Δημήτρη Σκουμπάκη, Στέλιο Αργυρόπουλο – Κανακάκη και Δημήτρη Νικολαΐδη να παίρνουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν ακριβώς όπως και το πρώτο ημίχρονο, με γκολ του Σταμ, όμως οι απαντήσεις ήρθαν άμεσα με τους Κολόμβο και Φουντούλη να κάνουν το 4-10. Το δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου είχε αρκετές χαμένες επιθέσεις στον παραπάνω, αλλά και καλές αποκρούσεις από τους τερματοφύλακες.

Στην τελευταία περίοδο ο Νικολαΐδης σκοράρε με γυριστό από φουνταριστό, ενώ ο Αργυρόπουλος – Κανακάκης πήρε την ασίστ του Καπότση στην κόντρα και σκόραρε σε κόντρα για το 12-4. Οι Γερμανοί σκόραραν με τον Στρελέτσκι από το 3 με το σκορ να κλέινει ο Δημήτρης Σκουμπάκης.

Γερμανία – Ελλάδα 5-13 (3-5, 0-3, 1-2, 1-3)

Γερμανία (Σταμ): Σένκελ, Ράιμπελ, Φαν Ντερ Μπος, Ρεάλ 1, Πρόις, Γιούνγκλινγκ, Τσεκ, Σουλτς, Σταμ 3, Στρελέτσκι 1, Ρέστοβιτς, Άιντνερ, Γκετζ

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 2, Νικολαΐδης 1, Φουντούλης 1, Καπότσης 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς
https://www.waterpolonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom