Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Τραγωδία στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον 62 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από πλημμύρες! (φωτο & βίντεο)


Ο απολογισμός των νεκρών από τις άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιαπωνία αυξήθηκε σήμερα σε τουλάχιστον 62.

Εκτεταμένες πλημμύρες έχουν υποχρεώσει εκατομμύρια κατοίκους να εγκαταλείψουν
τα σπίτια τους. Μάλιστα, περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν ορισμένες περιοχές στην Ιαπωνία για τουλάχιστον άλλη μια ημέρα.

Και οι εικόνες είναι πραγματικά σοκαριστικές

Σε ορισμένα τμήματα της δυτικής Ιαπωνίας έπεσε τρεις φορές περισσότερο νερό απ’ ό,τι θεωρείται φυσιολογικό για τον Ιούλιο. Προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες ποταμών, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να παγιδευτούν στα σπίτια τους ή σε σκεπές.
«Δεν είχαμε δει ποτέ τέτοια βροχή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη».
Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 44 είναι αγνοούμενοι, μετέδωσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι ένα εννιάχρονο αγόρι που πιστεύεται ότι παγιδεύτηκε στο σπίτι του από κατολίσθηση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις άλλους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένας 80χρονος άνδρας.
Η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε ένα κέντρο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης στο γραφείο του πρωθυπουργού και περίπου 54.000 διασώστες του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έχουν αποσταλεί σε περιοχές στη νοτιοδυτική και τη δυτική Ιαπωνία.

Αγνοούνται δεκάδες άνθρωποι ακόμη στην Ιαπωνία!

«Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη πολλών ανθρώπων και άλλοι έχουν ανάγκη βοήθειας, κάνουμε κούρσα με τον χρόνο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε. 
Έκτακτες προειδοποιήσεις για σφοδρές βροχοπτώσεις παραμένουν σε ισχύ σε τρεις νομαρχίες. Τριακόσια χιλιοστά βροχής προβλέπεται να πέσουν το πρωί της Δευτέρας σε τμήματα του νησιού Σικόκου. 
Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει εντολές να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και ανάλογη σύσταση έχει γίνει σε 2,3 εκατομμύρια άλλους. Προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις έχουν εκδοθεί στο ένα τέταρτο των νομαρχιών της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom