Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Τραγωδία στα ανοιχτά της Κύπρου: Βυθίστηκε πλοιάριο με 150 μετανάστες - Τουλάχιστον 19 νεκροί


Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, που επέβαιναν σε πλοιάριο με μετανάστες έχασαν την ζωή τους ανοικτά της Γιαλούσας,στην κατεχόμενη Κύπρο, όταν αυτό βυθίστηκε.

Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί» στην ιστοσελίδα της επικαλείται μήνυμα του «υπουργού μεταφορών», Τολγκά Ατακάν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η «ακτοφυλακή» προσπαθεί να βοηθήσει και βρίσκεται επιτόπου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σκάφος που άρχισε να βυθίζεται στις 6 το πρωί λόγω της εισροής νερού στο μηχανοστάσιο, επέβαιναν γύρω στους 150-160 άτυπους μετανάστες. Διασώθηκαν 105 άνθρωποι ενώ τουλάχιστον 19 έχασαν τη ζωή τους. Ένας από τους μετανάστες είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Το πλοιάριο εντόπισε πρώτα η τουρκική ακτοφυλακή. Στη διάσωση των μεταναστών συνέδραμε ελικόπτερο όπως και άλλα παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με την Χαμπέρ Κίπρις, άλλα 25-30 πρόσωπα που επέβαιναν στο πλοίο αναζητούνται, ενώ η Γενί Ντουζέν, που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής της «ακτοφυλακής» γράφει ότι στην όλη προσπάθεια συνδράμουν ομάδες διάσωσης από την Τουρκία.

Ο Ατακάν δήλωσε στην Γενί Ντουζέν ότι οι μετανάστες που έχουν διασωθεί μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και εάν χρειαστεί, λήφθηκαν μέτρα, για να μεταφερθούν κάποιοι στα κατεχόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom