Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

"Άρωμα" ναπολιτάνικης μαφίας στη Μύκονο που "σημάδευε" ρολόγια αστρονομικής αξίας!


- Οι τέσσερις Ιταλοί που συνελήφθησαν στη Μύκονο είναι δεδομένο πως... ήξεραν τι έκαναν
- Μοναδικός τους στόχος τα πανάκριβα ρολόγια που φορούσαν εύποροι τουρίστες του νησιού των ανέμων
- Είτε λήστευαν τα θύματά τους, είτε τους έπαιρναν τα ρολόγια "κάτω από τη μύτη τους"
- Όταν έκλεβαν αρκετά, επέστρεφαν στην Ιταλία για να τα παραδώσουν και μετά πίσω στη Μύκονο μέσω... Σαντορίνης!
- Θύματα ληστειών στο νησί και τρεις επώνυμοι Αθηναίοι


Οργανωμένη σπείρα στα πρότυπα της Ναπολιτάνικης Μαφίας φαίνεται πως εξάρθρωσαν οι Αρχές στο νησί της Μυκόνου, καθώς αποδείχθηκε πως οι τέσσερις Ιταλοί που συνελήφθησαν δρούσαν βάσει σχεδίου και άρπαζαν ρολόγια συγκεκριμένης μάρκας και αξίας.

Ήξεραν...


Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, οι τέσσερις Ιταλοί που συνελήφθησαν, είχαν απόλυτη γνώση των αντικειμένων που ήθελαν να αρπάξουν και κυρίως τα ρολόγια χειρός που φορούσαν εύποροι τουρίστες του νησιού, καθώς προέκυψε από την έρευνα πως άρπαζαν ρολόγια μάρκας “patek philippe” και “richard mille”.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις Ιταλοί μαφιόζοι, διασκέδαζαν στα ακριβά κλαμπ της Μυκόνου, αναζητώντας τα υποψήφια θύματά τους ανάλογα βέβαια με το ρολόι που φορούσαν στον καρπό τους.

Στη συνέχεια και αφού είχαν εντοπίσει το κομμάτι που τους ενδιέφερε, παρακολουθούσαν το θύμα τους και την κατάλληλη στιγμή το λήστευαν, ενώ σε περίπτωση που ο ανυποψίαστος τουρίστας είχε πιει... αρκετά ποτήρια παραπάνω, τον απασχολούσαν με διάφορα τεχνάσματα και του έκλεβαν το πανάκριβο ρολόι του.

Έκαναν το Νάπολη - Μύκονος... Παγκράτι - Κολιάτσου!



Μόνο τα τέσσερα ρολόγια που άρπαξαν μέσα σε λίγες ημέρες και διαπιστώθηκε ερευνητικά από την Αστυνομία, άξιζαν πάνω από 250.000 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που το ρολόι που έκλεψαν από το γνωστό κοσμηματοπώλη Καίσαρη δεν ήταν αντίγραφο ασφαλείας, τότε η συνολική αξία των κλοπιμαίων θα εξακοντίζονταν στο ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ!

Όπως διαπιστώθηκε από την Ασφάλεια και τους Αστυνομικούς του Τμήματος της Μυκόνου, οι τέσσερις Ιταλοί Μαφιόζοι όταν άρπαζαν ικανό αριθμό ακριβών ρολογιών, έφευγαν για Νάπολη, προφανώς για να τα παραδώσουν στους συνεργάτες τους και να λάβουν βέβαια το αντίτιμο, και στην συνέχεια επέστρεφαν στην Μύκονο, κάνοντας όμως μια στάση στην Σαντορίνη.

Ωστόσο θύματα ληστειών έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα σε συγκεκριμένη περιοχή της Μυκόνου όπου έχουν τις βίλες τους κολλητά, τρεις επώνυμοι Αθηναίοι, ανάμεσά τους κι ένας κοσμηματοπώλης, οι οποίοι όμως δεν κατήγγειλαν την ληστεία, πάρα μόνο προφορικά και αυτό έπειτα από την σύλληψη των τεσσάρων Ιταλών.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως στο δρόμο που βρίσκονται οι βίλες των τριών επωνύμων, λίγες ημέρες πριν τις ληστείες άγνωστοι αφαίρεσαν τις λάμπες φωτισμού στις κολόνες της ΔΕΗ.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom