Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Eurogroup: Δεν γίνεται αποδεκτή η παράταση του Μνημονίου από την ελληνική κυβέρνηση - Δυστοκία στη σύνταξη ενός κοινού ανακοινωθέντος


Οπως γράφουμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας δεν υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup απόψε.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΡΙΤ, παρουσιάζεται μια δυστοκία στο να συμφωνήσουν οι υπουργοί Οικονομικών σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Αυτή την ώρα επεξεργάζονται το τρίτο προσχέδιο και το βασικό σημείο
αντιπαράθεσης μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών αφορά στις διατυπώσεις για την ανάγκη να δοθεί παράταση, περισσότερος χρόνος στην Αθήνα, σε σχέση με το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις για την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος,κάτι το οποίο δεν γίνεται δεκτό από την ελληνική πλευρά...

Oι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η ελληνική πλευρά θεμελίωσε με επιχειρήματα την αποτυχία του μνημονίου, ενώ έθεσε επί τάπητος το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και του δημόσιου χρέους.

Στο Eurogroup αυτό δεν υπήρξε συμφωνία, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν γίνεται αποδεκτή παράταση του μνημονίου.

Παράλληλα, τονίζουν ότι θα συνεχιστεί η διαβούλευση με σκοπό την αμοιβαία και επωφελή συμφωνία.

Οι υπουργοί που έλαβαν μέρος στην έκτακτη αποψινή σύνοδο του Eurogroup αναμένεται να δώσουν μια κοινή ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται στις ελπίδες τους για την επίτευξη μιας συμφωνίας στο προσεχές συμβούλιο στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες, οι υπουργοί που συμμετέχουν στο Eurogroup προετοιμάζουν μια κοινή ανακοίνωση για την Ελλάδα, την οποία θα συνυπογράφει η Ελλάδα, απόψε για το πώς θα διευθετηθούν τα δημοσιονομικά της Αθήνας, καθώς η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει μια ριζοσπαστική αλλαγή πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom