Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το Εurogroup

'Ολα θα κριθούν την Δευτέρα

Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνίαη συνεδρίαση του Eurogroup. Αυτή την ώρα γίνεται διαβούλευση για τη σύνταξη του κοινού ανακοινωθέντος.

Σύμφωνα με το Bloomberg χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως γράφει στο Twitter ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Arne Delfs ο "κ. Βαρουφάκης δεν παρουσίασε κάτι συγκεκριμένο, τώρα οι εμπειρογνώμονες θα μεταβούν στην Αθήνα".


Νεότερη ενημέρωση του Bloomberg αναφέρει:Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στους Ευρωπαίους εταίρους του ένα σχέδιο βασισμένο σε τέσσερις άξονες για μια νέα συμφωνία, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της ευρωζώνης που επικαλείται το Bloomberg.

Η Ελλάδα επιθυμεί μια συμφωνία που να περιλαμβάνει την οικονομική σταθερότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και την αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς και να αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, είπε ο κ. Βαρουφάκης στη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με τους αξιωματούχους οι οποίοι ωστόσο δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Λίγα λεπτά πριν από τις 23.00, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup... Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις για την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.

Η ελληνική πλευρά παρουσίασε το σχέδιο για συμφωνία - “γέφυρα”, για το οποίο οι αντιπροσωπείες των Ευρωπαίων εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικές. Ειδικότερα, οι Ευρωπαίοι ζητούν... λεπτομερή νούμερα για οποιεσδήποτε εξαγγελίες κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς ο μεγάλος φόβος τους είναι να μην υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός.

'Ολα θα κριθούν την Δευτέρα
Έντονες πιέσεις να ζητηθεί παράταση του υφιστάμενου προγράμματος δέχεται η ελληνική πλευρά, όπως έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο Twitter, λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

"Οι πρώτες πληροφορίες: Έντονες πιέσεις να ζητηθεί παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.Ολα θα κριθούν στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας", έγραψε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom