Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Εμφύλιος στο Καποδιστριακό! Το προεδρείο στήνει απεργοσπαστική κάλπη και ο Πελεγρίνης... σηκώνει παντιέρα


Με... πρωτοστάτη τον Θεοδόση Πελεγρίνη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού ετοιμάζονται να εμποδίσουν την πρωτοβουλία του προεδρείου του πανεπιστημίου, που θα στήσει αύριο απεργοσπαστική κάλπη.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δεν... πτοήθηκε από την παραπομπή του στο πειθαρχικό, και μαζί με τους διοικητικούς που θέλουν να συνεχιστεί η απεργία, θα συγκεντρωθούν αύριο από τις 9 το πρωί στα Προπύλαια.

Ωστόσο, η συγκέντρωση δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς το προεδρείο του πανεπιστημίου θα στήσει από τις 9.30 το πρωί έως και τις 3.30 μετά το μεσημέρι, απεργοσπαστική κάλπη στην Πρυτανεία, καλώντας τους συναδέλφους τους να στηρίξουν την πρόταση για να ανοίξει το πανεπιστήμιο.

"Ζητάμε συγγνώμη από τους 135.000 φοιτητές μας (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες) και από τις οικογένειές τους, για την καθυστέρηση των σπουδών τους. Πιστεύουμε ότι εντός των 35 εβδομάδων που απομένουν, μέχρι τέλος Ιουλίου, [26 εβδομάδες (13 εβδομάδες για κάθε εξάμηνο), πλέον 4 εβδομάδες διακοπών (Χριστούγεννα-Πάσχα), και 5 εβδομάδες για εξετάσεις, με σχετικές ρυθμίσεις της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου)], είναι δυνατόν να μη χαθεί το εξάμηνο και η ακαδημαϊκή χρονιά", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτει: "Ζητάμε από το Δ.Σ. του Συλλόγου να στηθεί κάλπη την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, από 09:30 π.μ. έως 15:30 μ.μ., σε αίθουσα του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου, ώστε οι συνάδελφοι να στηρίξουν ή να απορρίψουν τη συγκεκριμένη πρότασή μας. Ζητάμε από τους συναδέλφους να στηρίξουν την παραπάνω πρότασή μας που οδηγεί στο άνοιγμα του Πανεπιστημίου και κανένας συνάδελφος να μη βγει στην ανεργία. Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να επιβεβαιώσει εμπράκτως τις υποσχέσεις του".

Αρβανιτόπουλος: Κανένας διάλογος με κλειστό του ΕΚΠΑ

Στο μεταξύ, άκαρπη ήταν η μεσημεριανή συνάντηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις των πανεπιστημίων. Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει κανένας διάλογος με τον Θεοδόση Πελεγρίνη και τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων, όσο παραμένει κλειστό το Καποδιστριακό. Επίσης, τόνισε ότι αυτόι θα έχουν το βάρος της απώλειας του εξαμήνου από τους φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom