Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ο θάνατος του Καλάσνικοφ διχάζει τους χρήστες του Διαδικτύου

Εκατοντάδες τα tweets με πολλά να υμνούν τον «πατέρα» του ΑΚ-47 και άλλα να τον καταδικάζουν
Από τα πρώτα λεπτά που έγινε γνωστός ο θάνατος του «πατέρα» του ΑΚ-47, Μιχαήλ Καλάσνικοφ, στο Διαδίκτυο επικρατεί «πόλεμος» με τους μισούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων να υμνούν το έργο του 94χρονου Καλάσνικοφ και τους υπόλοιπους να τον καταδικάζουν.
«Ελεύθερες οι Pussy Riot, νεκρός κι ο Καλάσνικοφ. Τι ημέρα;», αναφέρει με διάθεση ειρωνείας ένας χρήστης του Twitter για το θάνατο του δημιουργού του αυτόματου όπλου.
«Πέθανε ο πατέρας του Καλάσνικοφ. Θα έπρεπε να τιναχτεί στον αέρα!», γράφει ένας άλλος.
«Το ΑΚ-47 εκπροσώπησε την αντίσταση. Εξακολουθεί να το κάνει ακόμα και
σήμερα», αναφέρει ένας τρίτος με ταυτότητα «Resist Occupation».
«Το όπλο του έφερε την ελευθερία για κάποιους και την καταπίεση για κάποιους άλλους», γράφει ένας  χρήστης που θέλει να διατηρήσει ισορροπία στο σχόλιό του.
Λίγο αργότερα, όμως, ο ίδιος χρήστης σε άλλο tweet αναφέρει: «Έφτιαξε ένα φτηνό, αξιόπιστο όπλο, που επέτρεψε στους φτωχούς να υπερασπιστούν από τους πλουσίους».

Ένας λάτρης, προφανώς, του 94χρονου, γράφει στο δικό του μήνυμα: «Αναπαύσου εν ειρήνη Μιχαήλ Καλάνσικοφ. Θα μας λείψεις. Ένας σπουδαίος και ευφυής εφευρέτης πέθανε σήμερα».
Ένα τιτίβισμα από τη Γαλλία, αναφέρει: «Πέθανε ο Μιχαήλ Καλάνσικοφ. Η 23η Δεκεμβρίου πρέπει να είναι ημέρα αργίας στη Μασσαλία».
Την ίδια στιγμή, ένας άνδρας που υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ένα όπλο Καλάνσικοφ, γράφει: «Αναπαύσου εν ειρήνη, εσύ που σχεδίασες το τουφέκι μου, το καλύτερο στον κόσμο».
Ωστόσο, ο χρήστης με το κωδικό όνομα «Joseph the great», μάλλον δε συμμερίζεται την αγάπη του προηγούμενου χρήστη, καθώς λακωνικά αναφέρει: «Kalashnikov F…k your soul».
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom