Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Θεία Ρηνούλα στο καλό


Κάποιες φορές ο κόμπος στο λαιμό είναι τόσο χοντρός,που δένει και τα χέρια!Η πίκρα,τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις ένα κουβάρι σφιχτά κομποθιασμένο, πνίγουν τις λέξεις,που ίσως να 'ναι και λίγες,ίσως και χωρίς αξία καμιά φορά.

Τι να γράψεις για μια γυναίκα που έζησε τα χρόνια της κατοχής κι "ανδρώθηκε" στα μετεμφυλιακά,τι να πεις για μια αγωνίστρια της ζωής,που στάθηκε βράχος (γηγενής Βραχωρίτισσα άλλωστε) κόντρα στα χιλιάδες προβλήματα και τις αντιξοότητες που βρέθηκαν στο διάβα της!

Κι άντεξε,κράτησε το καράβι όρθιο και το 'βγαλε ατσαλάκωτο σε ασφαλές λιμάνι.

Να 'ναι καλά ο Λάκης σου,η Λένα σου κι η Ειρήνη σου να σε θυμούνται πάντα,όπως και μεις τ' ανίψια σου που μας είχες σαν παιδιά σου....

Κει κάτω στον Αη Γιώργη που θα πας,ως τελευταία εκπρόσωπος κείνης της γενιάς,θα ξανανταμωθείς με πολλά αγαπημένα σου πρόσωπα.

Χαιρετίσματα να δώσεις απ' όλα εμάς,τα τότε πιτσιρίκια στη μεγάλη αυλή με τη σκαμνιά και το πηγάδι στη μέση και τα πέτρινα σπίτια με τους πανέμορφους κήπους (παραδοσιακά καλύτερος ο δικό σου) ολόγυρα,εκεί στη γειτονιά της Αγίας Τριάδας,ανάμεσα Αθανασίου Διάκου,Δημητρίου Μακρή και Αποστόλου Παύλου.....

Καλό ταξίδι θεία Ρηνούλα!

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δημήτρη μου ,μου μετέδωσες την συγκίνηση σου για το φευγιό της αγαπημένης σου θείας Ρηνούλα.

Μακάρι να μην τελειώνουν όλα εδώ και κάποια μέρα ν' ανταμώνουμε με κείνους που φεύγουν από κοντά μας και παίρνουν μαζί τους ένα κομμάτι από την δική μας ζωή. Συνήθως είναι οι άνθρωποι που μοιραστήκαμε μαζί τους τα καλύτερα μας χρόνια.

Σε Σένα και την οικογένειά σου εύχομαι πολλά-περισσότερα καλύτερα χρόνια με την Υγεία σας μόνιμο συμπαραστάτη.

ΥΓ: Όσο για την εφ’ ‘ολης της ύλης αποτύπωση στη σελίδα σου των δραματικών εξελίξεων στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική ζωή του τόπου που αποδιοργανώνει εκ θεμελίων και για πολλούς καταλύει κάθετα την προσωπική μας ζωή, δεν χωράει και πολύ περισσότερο, δεν εξαντλείται σε λόγια.

Τα χρονικά όρια εξαντλήθηκαν και μόνο αν ο πανικός και η οργή δώσουν την θέση τους σε συγκεκριμένες τολμηρές ,ίσως και ριψοκίνδυνες ενέργειες , μπορεί ,όχι ν’ αλλάξουν ,αλλά να σταματήσουν την ροή των γεγονότων ( δεν είμαι τόσο φιλόδοξη) ,αλλά να βάλουν φρένο στην κατηφόρα που δεν θάχει επιστροφή.
Καλή σας μέρα Δημήτρη μου και Καλές Γιορτές νάχετε με τις καθημερινές χαρές από την σταθερή ανανεώσιμη πηγή ευτυχίας που συμπληρώνει δυο χρόνια ζωής και κανείς απ’ όλους αυτούς τους αχρείους δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψετε να αγγίξει…

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου καλημέρα!
Σ' ευχαριστώ να είσαι καλά και συ και να περάσετε όμορφα τις γιορτές.
Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να φρενάρει τους λήσταρχους,που μπροστά τους ο Νταβέλης μοιάζει αγγελούδι,πάντως επανάσταση δεν φαίνεται στα σκαριά... κι έτσι θα συνεχίσουν τα παλικάρια των οικονομικών δολοφόνων τη γενοκτονία που ξεκίνησαν το 2010!

Read more: Go to TOP and Bottom