Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ξαφνικά μετά το 6μηνο χάθηκαν και 70 εκ. από την ώρα που ο ηθοποιός-πρύτανης αποκάλεσε δικτάτορα τον υπουργό

Λίγες ώρες μετά το νέο ναυάγιο στο διάλογο με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου της Αθήνας και του Πολυτεχνείου συνεδριάζουν ξανά.


Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε το διοικητικό προσωπικό των Ιδρυμάτων να ανοίξει τα πανεπιστήμια. Αλλά ήδη οι διοικητικοί του ΕΜΠ αποφάσισαν νέα απεργία για σήμερα.
Σήμερα, θα γίνουν οι γενικές συνελεύσεις των διοικητικών υπαλλήλων τόσο του Πανεπιστημίου της Αθήνας όσο και του Πολυτεχνείου για να αποφασιστεί πως θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στις προτάσεις Αρβανιτόπουλου αλλά και για να κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. 

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη νέα άκαρπη συνάντησή τους, ο κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε ξανά από τους διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου Αθηνών να ανοίξουν το Ίδρυμα για να μην χαθεί το εξάμηνο.

Ο Πελεγρίνης


Κεντρικό πρόσωπο στη διαμάχη διοικητικών υπαλλήλων – κυβέρνησης έχει αναδειχθεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεοδόσης Πελεγρίνης. 

Μπορεί η Σύγκλητος να αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν συντρέχει λόγος να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπως είχε ζητήσει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αλλά ο υπουργός Παιδείας έδωσε συνέχεια στο θέμα.

«Με την απραξία του κράτησε και κρατά το Ίδρυμα κλειστό. Τον παρέπεμψα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους λόγους που κατανοεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, και τους οποίους ο ίδιος φρόντισε να αναδείξει σήμερα, πλαισιωμένος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης από την πλευρά του είχε, πριν την εξέλιξη αυτή, εξαπολύσει δριμεία επίθεση τόσο στον υπουργό όσο και στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, το οποίο κατηγόρησε πως λειτουργεί ως 5η φάλαγγα του Φράνκο. 

Η απάντηση του Συμβουλίου ήταν ηχηρή! Κατηγόρησε τον Θεοδόση Πελεγρίνη για κακοδιαχείρηση των οικονομικών του ΕΚΠΑ και για ζημίες ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Στην αντεπίθεση ο Αρβανιτόπουλος! Στέλνει στο Πειθαρχικό τον Πελεγρίνη που τον αποκάλεσε “δικτάτορα” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom