Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ζει και βασιλεύει η μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία - Κάντε αιφνιδιαστικούς ελέγχους και θα πιάσετε "λαβράκια"


Μόλις προχτές στις 31 Αυγούστου γράφαμε:Στη Γαλλία συνελήφθη εργοδότης που απασχολούσε παράνομα αλλοδαπούς! -Λέτε να συμβαίνει και στην Ελλάδα;

Επανειλημμένες φορές έχουμε θίξει τη μάστιγα της μαύρης κι ανασφάλιστης εργασίας που θεριεύει ιδιαίτερα στις βιομηχανικές περιοχές του Θριασίου και των Μεσογείων.Μια επικερδής φάμπρικα εις βάρος των Ελληνικού εργατικού δυναμικού  κυρίως αλλά και των ασφαλιστικών φορέων και του δημοσίου αφού δεν καταβάλλονται εισφορές και φόροι.

Και σήμερα ήρθε η παρακάτω είδηση από την Ελευσίνα.Μόνο που όπως διαβάζουμε ο έλεγχος έγινε κατόπιν καταγγελίας για συγκεκριμένη εταιρεία.Αν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και γίνονται αιφνιδιαστικά κι αυτεπάγγελτα θα βγάλετε πολλά "λαβράκια" κύριοι!Η μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία ζει και βασιλεύει σε όλη την Ελλάδα.Μην περιμένετε καταγγελίες από τρομοκρατημένους ανθρώπους,κάντε εφόδους από μόνοι σας αν πραγματικά θέλετε να ξεπαστρέψετε το φαινόμενο.

Ανασφάλιστοι βρέθηκαν 7 από τους 16 εργαζόμενους σε εταιρεία εμπορίας δομικών υλικών στην Ελευσίνα, μετά από έλεγχο που έγινε ύστερα από καταγγελία. Ο έλεγχος έγινε από μικτό κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ. Σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας σχηματίσθηκε δικογραφία για απασχόληση ενός αλλοδαπού που διέμενε παράνομα στην Ελλάδα, ενώ του επιβλήθηκε επί τόπου το προβλεπόμενο πρόστιμο, ύψους 3.500 ευρώ, από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ. Από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας διενεργείται περαιτέρω αστυνομικός έλεγχος για τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων. Ο αλλοδαπός που διέμενε και εργάζονταν παράνομα στην εταιρεία, υπήκοος Πακιστάν, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ στη συνέχεια θα κινηθεί η διαδικασία για την απέλαση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom