Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Δέκα συλλήψεις και τραυματισμοί χτες στο Σύνταγμα


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν πριν από λίγο τα δέκα άτομα που συνελήφθησαν την πρώτη νύχτα που ξαναγέμισε η πλατεία στο Σύνταγμα.

Οι επτά από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών και οι άλλοι τρεις για επίθεση σε βάρος αστυνομικών, από τους οποίους ένας και για κατοχή ναρκωτικών γιατί πάνω του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Ανακοίνωση των Αγανακτισμένων για τα γεγονότα

Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει - Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες
Χιλιοπαιγμένη και κακογυρισμένη κωμωδία καταντά η προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος των πλατειών. Μετά τη μαζική συμμετοχή αγωνιστών και αγωνιστριών στην κινητοποίηση της 3ης Σεπτεμβρίου και ύστερα από την ουσιαστική Λαϊκή Συνέλευση, όπου επαναβεβαιώθηκαν η αποφασιστηκότητα και οι στόχοι, τα ΜΑΤ απρόκλητα και αναιτιολόγητα εισέβαλαν στην Πλατεία Συντάγματος εκδιώχνοντας βίαια όσους βρίσκονταν εκεί, προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις.Ο "διπλά σοσιαλιστής" πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επανέφερε και εφαρμόζει το χουντικό νόμο απαγορεύοντας τη συνάθροιση άνω των τριών ατόμων και την κυκλοφορία σε δημόσιους χώρους μετά τη δύση του ηλίου.Το κίνημα των πλατειών δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται. Τρομοκρατημένη είναι η κυβέρνηση από τη μαζική επιστροφή του λαού στις πλατείες. Τρέμει η κυβέρνηση, που στις 10 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει τη Λαϊκή Συνέλευση του Λευκού Πύργου, της Πλατείας Συντάγματος, τις πλατείες όλης της χώρας, τους φοιτητές, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους.Διαμηνύουμε στην ηγεσία της Αστυνομίας, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την κυβέρνηση στο σύνολό της και όποιον άλλο από το πολιτικό φάσμα επιχειρήσει επικοινωνιακά να υποβαθμίσει το κίνημα σε "αντιπαράθεση μικρής ομάδας ταραξιών με την αστυνομία", η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Όλοι και όλες γνωρίζουν την αλήθεια από πρώτο χέρι.
http://amesi-dimokratia.org/

Η ανάρτηση που ακολουθεί είναι από το http://athens.indymedia.org

Κρατική τρομοκρατία-μηδενική ανοχή
από οργή 6:05πμ, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011
Το πράγμα σήμερα φάνηκε από την αρχή.
Κατά τις 21.30 που έφτασα έξω απ την βουλή δεν υπήρχε το γνωστό κορδόνι από Ματ κι έτσι ο κόσμος είχε φτάσει ως τους τσολιάδες φωνάζοντας συνθήματα σε ένα ήρεμο σχετικά κλίμα.  Ξαφνικά , εμφανίζονται  2 διμοιρίες μπλε μέσα απ την Βουλή και αρχίζουν τις ασπιδιές για να μας διώξουν πίσω στην Αμαλίας. Ο κόσμος γιουχάρει, ίσως να εκτοξέυονται και κανα-δυο μπουκάλια νερό και τότε οι 2 μπροστινοί Ματάδες βγάζουν τα γλομπ και αρχίζουν να βαράνε στο ψαχνό! Δεν πέφτει κανένα χημικό, ούτε κρότου, μόνο ξύλο. Ανοίγει το κεφάλι ενός παιδιού και τον βοηθάμε να περπατήσει ως το σημείο παροχής πρώτων βοηθειών στο Σύνταγμα. Μαζί ήταν και οι γονείς του παιδιού που ούτε μπορούσαν να διανοηθούν οι άνθρωποι για ποιο λόγο μας χτύπησαν έτσι και με τόσο μίσος...
100% απρόκλητη βία και επίδειξη τσαμπουκά απ τα χοιρινά που σκοπό δεν  είχαν απλά να μας διαλύσουν αλλά να βιώσουμε στο πετσί μας τι σημαίνει μηδενική ανοχή..

Οι μπάτσοι στη συνέχεια έκλεισαν τον κόσμο κάτω απ τα σκαλιά της πλατείας  και η συνέχεια περιγράφτηκε απ τους συντρόφους παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom