Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Επεισόδια απόψε στο Κυπριακό ντέρμπι με ακρωτηριασμό οπαδού,συλλήψεις και διακοπή του αγώνα


Τη σύλληψη έξι ατόμων είχαν ως αποτέλεσμα τα εκτεταμένα επεισόδια, που έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου στο ΓΣΠ, στον διακοπέντα αγώνα Ομόνοιας-ΑΕΛ.

Το κακό δεν περιορίζεται στα προαναφερθέντα, αφού όπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια των επεισοδίων προέκυψε σοβαρός τραυματισμός νεαρού.

Για την ακρίβεια, σοκαρισμένοι έμειναν όλοι μπροστά στο θέαμα του ακρωτηριασμού οπαδού της ΑΕΛ από κροτίδα.

Ο νεαρός έχασε τρία δάχτυλα από έκρηξη κροτίδας στη νότια εξέδρα, όπου βρίσκονταν οι οπαδοί της ομάδας του. Ο οπαδός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.


Μια απρόσμενη, αν και αναμενόμενη, εξέλιξη ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα στην αποψινή αναμέτρηση μεταξύ Ομόνοιας και ΑΕΛ στο ΓΣΠ, αφού ο διαιτητής Στέλιος Τρύφωνος, κατά την διακριτική του ευχέρεια, έκρινε ορθό να την διακόψει και ενώ αυτή διήρκησε ένα σαραντάλεπτο.

Ο ρέφερι, εφ όσον διαπίστωσε ότι η λήψη μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης, ήταν ανεπαρκής, προχώρησε σε αυτή την απόφαση, η οποία είναι οριστική και αμετάκλητη.

Αιτία αυτού, φαίνεται να είναι επεισόδια μικρής κλίμακας που διαδραματίστηκαν στις κερκίδες που είχε ως άμεση συνέπεια να υπάρξει ένταση με εκτεταμένη ρίξει αντικειμένων και κροτίδων.

Κατά συνέπεια, η τύχη της αποψινής αναμέτρησης θα κριθεί στην αίθουσα της δικαστικής της ΚΟΠ.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά την διακοπή μεταξύ των ταραξιών και της αστυνομίας, η οποία καταβάλει προσπάθειες να εξομαλύνει την εκτός ελέγχου κατάσταση.

Τι έγινε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου: Παρά τις προβλέψεις περί του αντιθέτου, η ομάδα της Λεμεσού, ήταν αυτή που έλεγχε το ρυθμό, ήταν σαφώς καλύτερη στο πρώτο σαραντάλεπτο, στη διάρκεια του οποίου, μάλιστα, απώλεσε κραυγαλέες ευκαιρίες (42’ δοκάρι ο Εντμαρ) να σκοράρει.

Η αδυναμία από μεριάς ΑΕΛ στην τελική προσπάθεια ήταν κι ο λόγος που διατηρήθηκε, προς ικανοποίηση της Ομόνοια, το άγονο 0-0.

Η Ομόνοια, από την πλευρά της, με βάσει του τι εμφάνισε εντός γηπέδου εκτόξευσε τον προβληματισμό στο όριο, ενώ η είσοδος του Αντρέα Αβραάμ αντί του Ντα Σόλβα στο μισάωρο βελτίωσε μερικώς την εικόνα της ομάδας.

Παρουσιάζοντας ελάχιστα δείγματα στοιχειώδους ανάπτυξης δεν μπόρεσε να αποδειχθεί ανταγωνιστική.

Ομόνοια (Ν. Λάρκου): Γιωργαλλίδης, Σπούνγκιν, Καρυπίδης, Μποουθόν, Μαργκάσα, Εφραίμ, Κασέκε, Σάλατιτς, Ντα Σίλβα (32' Αβραάμ), Φρέντι, Λεάντρο.

ΑΕΛ (Π. Χριστοδούλου): Ντεγκρά, Αϊρόσα, Ουόν, Τζούνιορ, Καρλίτος, Μοντέιρο, Μπεμπέ, Ντεντέ, Εντμάρ, Καφού, Ενρίκε.

Διαιτητής: Στέλιος Τρύφωνος

* Με καθυστέρηση που διήρκησε ένα τέταρτο περίπου ξεκινήσει η αναμέτρηση, ένεκα των καπνογόνων και των πυρσών που άναψαν πριν από την έναρξη μερίδα από τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ΑΕΛ.

Oμόνοια/Παύλος Χρυσάνθου: «Η διακοπή οφείλεται αποκλειστικά στους οπαδούς της ΑΕΛ. Στο ημίχρονο της αναμέτρησης μετακινήθηκαν προς την κερκίδα της Ομόνοιας, έριχναν φωτοβολίδες και αντικείμενα. Η Αστυνομία ενημέρωσε τον διαιτητή ότι δεν παρείχε ασφάλεια.

Με όλα αυτά που έγιναν αλλά και το γεγονός ότι ένας οπαδός έχασε τρία δάχτυλα, αλλά και ότι είχε και άλλους τραυματισμούς σχηματίζουν ένα μεγάλο κρίμα και ένα γιατί. Τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Αυτοί που κάνουν επεισόδια δεν έχουν θέση σε οποιοδήποτε γήπεδο»

ΑΕΛ/Αντρέας Σοφοκλέους:«Η Αστυνομία είναι αυτή που πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα. Πραγματικά διερωτώμαι πώς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο όλα αυτά τα αντικείμενα τα οποία μας καταδικάζουν. Θα ζητήσουμε να μας παραχωρήσουν υλικό για να πάνε φυλακή όσοι προκαλούν. Δεν θα χαριστούμε σε κανένα. Βλέπω δάκτυλο αστυνομίας στα όσα συνέβηκαν σήμερα.

Αν έκανε σωστά τη δουλειά της, δεν θα περνούσαν αυτά τα αντικείμενα. Η Αστυνομία ζήτησε η ΑΕΛ να πάρει 3.000 εισιτήρια για να αστυνομεύσει καλύτερα το παιχνίδι. Και όμως, είχε πέντε αστυνομικούς που ακουμπούσαν πάνω στα κράνη τους και στις ασπίδες τους. Οφείλει να μας απαντήσει η αστυνομία γιατί έγιναν όλα αυτά. Όταν παίζει η ΑΕΛ μπάσκετ έρχονται διμοιρίες αστυνομίες για να παρέχουν τάξη.

Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Εμείς καταδικάζουμε τα όσα έγιναν. Από σήμερα η ΑΕΛ ξεκινά πόλεμο για κάθαρση. Όσοι δεν μπορούν δεν θα μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν συμμετοχή άμεση και οι φίλαθλοι της Ομόνοιας. Αυτό θα φανεί μέσω του βίντεο».
http://www.politis-sports.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom