Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Δωρεάν διανομή ροδάκινων και νεκταρινιών αύριο από το Δήμο Ζωγράφου


Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με την Οργάνωση Παραγωγών ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Δωρεάν διανομή ροδάκινων και νεκταρινιών σε οργανωμένες κατηγορίες δικαιούχων» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επωφελούμενοι έτσι από το πρόγραμμα αποζημίωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της απόσυρσης και δωρεάν διανομής τους σε ευπαθείς ομάδες.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 8 έως τις 12 το πρωί στο χώρο του Badminton στο Γουδή, σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες δικαιούχων (ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ζωγράφου, του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου, δομών αλληλεγγύης της Εκκλησίας, Κ.Α.Π.Η, Παιδικούς Σταθμούς, Κ.Η.Φ.Η).

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΙΝΑ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ

Σχόλιο του zografoubloging
Κυβερνητικά Προγράμματα σαν και αυτά, που έχουν τρέξει στο παρελθόν ως φορείς υλοποίησης οι δήμοι δεν είναι κάτι καινούργιο και μάλλον είναι η πρώτη δράση που καλείται να επιτελέσει η νέα δημοτική αρχή. Μέχρις εδώ τίποτα το ιδιαίτερο.

Η πολιτική είδηση για την γειτονιά μας δεν κρύβεται στο πως διαχειρίζεται η ΕΕ την αδιάθετη λόγω εμπάργκο στη Ρωσία, παραγωγή ροδακίνων, αλλά σε δύο άλλα στοιχεία.

Το πρώτο είναι η ένταξη στα «επίσημα» μητρώα ωφελούμενων κοινωνικής πολιτικής του δήμου Ζωγράφου, των αντίστοιχων μητρώων του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου.

Το δεύτερο είναι το δημόσιο κάλεσμα εθελοντών βοηθών στη διανομή.

Επειδή τα ροδάκινα δε μπορούν να περιμένουν τους δημάρχους να μοιράσουν τις αντιδημαρχίες, ώστε μετά να συντονιστούν οι υπηρεσίες, μάλλον πέφτει λιγάκι πρόωρο σε μια εντελώς νέα δημοτική αρχή.

Ίσως έτσι εξηγείται το κάλεσμα για εθελοντική βοήθεια σε ένα πρόγραμμα κυβέρνησης – ΕΕ, κάτι για το οποίο πολλοί θα περίμεναν μια κάπως διαφορετική διαχείριση από μία αριστερή δημοτική αρχή, στο μέλλον.

Ελπίζουμε στην επόμενη διανομή να προτείνουν στους ίδιους τους ωφελούμενους να αυτό οργανωθούν και να βοηθήσουν και οι ίδιοι στην διανομή και κυρίως μένει να δούμε, αν μια τέτοια πρόταση θα έχει αντίκρισμα.

zografoubloging

Απορία Ζείδωρον:Το Δελτίο Τύπου γιατί δεν είναι ανηρτημένο στην  ιστοσελίδα του Δήμου Ζωγράφου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom