Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτα εξόπλισαν τους τζιχαντιστές και τώρα θυμήθηκαν να τους κηρύξουν πόλεμο


To Ισλαμικό Κράτος πολεμά με αμερικανικά όπλα τα οποία άρπαξε από τον ιρακινό στρατό ή προορίζονταν για τη μετριοπαθή αντιπολίτευση που μάχεται εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, αναφέρει μία έκθεση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Η οργάνωση Conflict Armament Research, η οποία διεξήγε την έρευνα, στηρίζει την ανάλυσή της στα όπλα που κατάσχεσαν οι κουρδικές δυνάμεις από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ημερών τον Ιούλιο. 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση ( 18 σελίδων στα αγγλικά) ΕΔΩ. 

Μεταξύ των όπλων αυτών βρίσκεται μια «σημαντική ποσότητα» αμερικανικών επιθετικών τουφεκιών Μ-16 τα οποία είχαν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Οι αντιαρματικές ρουκέτες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είναι «όμοιες με τις ρουκέτες M-79 που παρέδωσε η Σαουδική Αραβία στις δυνάμεις που πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού» προσθέτει η έκθεση. Οι ρουκέτες αυτές είχαν κατασκευαστεί στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του ’80. Σύμφωνα με την Guardian, οι ρουκέτες προήλθαν από έμπορο όπλων της Κροατίας και παραδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2013 σε ομάδες μαχητών πολέμιων του καθεστώτος Ασσαντ στη Συρία και υποτίθεται ότι δεν ήταν τζιχαντιστές! 


Οι πιθανότητες τέτοιου είδους όπλα που παρέχονται σε μια “φιλική” ομάδα να πέσουν στα χέρια τζιχαντιστών έχει καταλογιστεί από τις ΗΠΑ ως βασικός λόγος να μην οπλίζονται σε μεγάλο βαθμό ομάδες που εμπλέκονται στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Οι πιθανότητες τέτοιου είδους όπλα που παρέχονται σε μια “φιλική” ομάδα να πέσουν στα χέρια τζιχαντιστών έχει καταλογιστεί από τις ΗΠΑ ως βασικός λόγος να μην οπλίζονται σε μεγάλο βαθμό ομάδες που εμπλέκονται στον συριακό εμφύλιο πόλεμο. Οι ΗΠΑ μετά από αυτήν τη δυσμενέστατη εξέλιξη έμμεσου εξοπλισμού των τζιχαντιστών με αμερικανικό οπλισμό,επανεξετάζουν την εμπλοκή της υπερδύναμης στον συριακό εμφύλιο πόλεμο. 

Στο Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος μπόρεσε να αρπάξει τον Ιούνιο μια μεγάλη ποσότητα αμερικανικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις θέσεις που είχε εγκαταλείψει ο ιρακινός στρατός στα βόρεια της χώρας. 

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης και της κατάληψης της Μοσούλης, οι τζιχαντιστές βρέθηκαν με αμερικανικά Χάμβι στα χέρια τους. Ενισχυμένοι πλέον με τον αμερικανικό βαρύ οπλισμό, οι τζιχαντιστές διέσχισαν τα σύνορα και επιτέθηκαν σε άλλες μετριοπαθείς ομάδες ανταρτών της Συρίας, κατακτώντας ταχύτατα τις περιοχές που εκείνοι έλεγχαν, καθώς η δύναμη πυρός τους ήταν ανυπολόγιστα ανώτερη από τους φτωχά οπλισμένους μετριοπαθείς αντάρτες. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με πολλές εκθέσεις στο Ιράκ σε επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι εναντίον ιρακινών στρατιωτών.

Τα οχήματα αυτά, σήμερα αποτελούν βασικό στόχο των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Βόρειο Ιράκ.

Η δημοσίευση της έκθεσης είδε το φως της δημοσιότητας την ώρα που ο Λευκός Οίκος έχει οριστικοποιήσει ένα νέο σχέδιο κρούσης ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που αναμένεται να περιλαμβάνει την επέκταση των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών και στα εδάφη της Συρίας.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα παρουσιάσει το βράδυ της Τετάρτης – παραμονή της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου- , σε διάγγελμα που θα εκφωνήσει από τον Λευκό Οίκο, τη στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι θα συναντηθεί αύριο και την Πέμπτη στη Σαουδική Αραβία με τους υπουργούς Εξωτερικών των έξι μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, του Ιράκ, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου με θέμα την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Τζέντα, στο πλαίσιο της δέσμευσης των ΗΠΑ για τη συγκρότηση ευρέος συνασπισμού με τη συμμετοχή περισσότερων των 40 χωρών για την εξουδετέρωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που σπέρνει τον τρόμο στο Ιράκ και τη Συρία.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Onalert.gr
Πηγές: GuardianConflict Armament Research, ΑΠΕ

Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στα κοινωνικά δίκτυα που τεκμηριώνουν τη σημαντική δύναμη πυρός της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος:



Πύραυλοι Sam











http://www.onalert.gr/

Διαβάστε επίσης:Και στη Συρία και παντού θα κτυπήσει ο Ομπάμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom