Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Το σύνθημα «καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή» στον πόλεμο ακούστηκε σε όλη τη χώρα


Με τη συμμετοχή του στις αγωνιστικές δράσεις που πραγματοποίησε το ΚΚΕ τις τελευταίες μέρες, ο λαός εξέφρασε την αντίθεσή του στα εγκλήματα που σημειώνονται στη Μέση Ανατολή, με θύματα τους λαούς της περιοχής.

Εγκλήματα, στα οποία και η Ελλάδα είναι μπλεγμένη μέχρι τα μπούνια, στο πλευρό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών ευρωατλαντικών σχεδιασμών και των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης.

Μαχητική πορεία στο κέντρο της Χαλκίδας

Το σύνθημα «καμία εμπλοκή - καμιά συμμετοχή» στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους ακούστηκε δυνατά και στην πόλη της Χαλκίδας στη μαχητική πικετοφορία που πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις Χαλκίδας τους ΚΚΕ, το Σάββατο 5 Οκτώβρη.

Τα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μοίρασαν την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος για τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καλώντας να δυναμώσει ο αγώνας για να πάψει κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αλλά και να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της Χαλκίδας με τα συνθήματα: «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με το αίμα των λαών τα σύνορα χαράζουν» να ακούγονται δυνατά.

«Τώρα είναι ώρα πρωτοπόρας δράσης» στην Ικαρία

Με συνθήματα όπως «Καμία στήριξη σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ» και «Σύννεφα πολέμου και στη γειτονιά μας: Να ξεσηκωθούμε για μας και τα παιδιά μας» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Ευδήλου στην Ικαρία η συγκέντρωση των οργανώσεων του ΚΚΕ ενάντια στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών.

Πλήθος κόσμου και νεολαίας από κάθε γωνιά του νησιού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΤΕ Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ, εξέφρασαν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους προς τους λαούς που δεινοπαθούν από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με το πολύ ενδιαφέρον βίντεο της ΚΝΕ «Τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη», ενώ ακολούθησε παρέμβαση από τον δήμαρχο Ικαρίας, εκλεγμένο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Φανούρη Καρούτσο που σημείωσε ότι«Η Ικαρία, όπως και άλλες νησιωτικές περιοχές, να περιμένει περαιτέρω αύξηση των προσφυγικών ροών, εξαιτίας των πολέμων… Θα βοηθήσουμε, όπως μπορούμε τους κατατρεγμένους, απαιτώντας παράλληλα πόρους από το κράτος για αυτό το σκοπό… Δεν είναι εχθροί μας τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων αλλά οι θύτες τους, δηλαδή το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του».

Στην ομιλία του ο Β. Μαρούπας, μεταξύ άλλων, κάλεσε «σε συναγερμό τον λαό, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να ανεβάσουν τη δράση τους, γιατί τα πολεμικά μέτωπα στην περιοχή μας έχουν ήδη κλιμακωθεί επικίνδυνα. Τώρα είναι ώρα πρωτοπόρας δράσης».

Ο λαός της Κέρκυρας έστειλε αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της ελληνικής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Μαχητική συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στους δρόμους της Κέρκυρας. Ο λαός του νησιού έδωσε δυναμική απάντηση στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης αλλά και στους υπόλοιπους λαούς της περιοχής που σφάζει το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ με την πολύμορφη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, και που με την πολιτική του στρέφεται ενάντια και στον ίδιο τον ισραηλινό λαό που τον μπλέκει σε μεγάλες περιπέτειες. 

Παράλληλα, η συγκέντρωση ήταν ένα αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της ελληνικής εμπλοκής στο ιμπεριαλιστικό μακελειό, που μετατρέπει την Ελλάδα σε θύτη άλλων λαών και τον λαό σε στόχο πιθανών αντιποίνων. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την απεμπλοκή της χώρας και καμία στήριξη στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Το μήνυμα που δόθηκε ήταν ξεκάθαρο: Καμία συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή! Καμιά στήριξη στο κράτος δολοφόνο και στους αμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του.

Κινητοποίηση στη Λιβαδειά

Μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης που δοκιμάζονται σκληρά από τη γενικευμένη επίθεση του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ με τις πλάτες των συμμάχων του ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, επίθεσης που πλήττει και τον ισραηλινό λαό, έστειλε την Παρασκευή ο λαός της Λιβαδειάς, από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μετά από το κάλεσμα της ΚΟ του ΚΚΕ.

Στην συγκέντρωση μίλησε η γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ Λιάνα Καραβασίλη, η οποία τόνισε πως «το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει από καιρό ότι η εγκληματική δράση του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και την ενεργό συμμετοχή και της Ελληνικής Κυβέρνησης, διαμορφώνει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, πυροδοτεί την όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο της περιοχής, των ενεργειακών και εμπορικών διαδρομών και οδηγεί σε ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, με θύματα τους λαούς» κι ότι «η κυβέρνηση δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο υποστηρίζοντας τον κατακτητή των παλαιστινιακών εδαφών, που βομβαρδίζει και εισβάλλει στο έδαφος του ανεξάρτητου κράτους του Λιβάνου, ματώνοντας τους λαούς της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και καθιστώντας στόχο αντιποίνων τον ελληνικό λαό».

Αναφέρθηκε στο κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία, ώστε να δυναμώσουν η συζήτηση και η οργάνωση, η μαχητική λαϊκή παρέμβαση με σύνθημα «Από το σύστημα της αδικίας και των πολέμων υπάρχει διέξοδος! Με το ΚΚΕ στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής, για τον Σοσιαλισμό». Να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης η πραγματική διέξοδος για τον λαό, ο δρόμος για να ζήσει όπως του αξίζει στον 21ο αιώνα: Η ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας, με τον λαό πρωταγωνιστή στην εξουσία και στην οργάνωση της οικονομίας, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια, ανταγωνισμούς.

Έκλεισε λέγοντας πως «ως ΚΚΕ στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, στην πρώτη γραμμή των εργατικών - λαϊκών αγώνων, των αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων, σε αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική, για την αντεπίθεση και την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, πιστεύοντας στην κοινή πάλη των λαών, στη δύναμή τους να συγκρουστούν με τις αστικές τάξεις και τις συμμαχίες τους, να μη γίνουν «κρέας για τα κανόνια τους», να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Να γίνουν πολύ περισσότεροι όσοι αναγνωρίζουν στην πολιτική θωράκισης της κερδοφορίας των ομίλων τον μεγάλο ένοχο για τα βάσανα του λαού. Να γίνουν πολύ περισσότεροι όσοι παίρνουν «διαζύγιο» με την αναμονή, με την αναζήτηση «σωτήρων» και τη χρεοκοπημένη σοσιαλδημοκρατία, όσοι αναγνωρίζουν ότι αν κάτι πρέπει να δυναμώσει είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση: Το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η ανασύνταξή του, η σύγκρουση με την κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου και την ΕΕ».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης της Λιβαδειάς.

Δυναμική κινητοποίηση από το ΚΚΕ και στην Ελευσίνα

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ευμολπιδών μίλησε ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Σύννεφα πολέμου και στη γειτονιά μας, να ξεσηκωθούμε πριν έρθει η σειρά μας», «Διέξοδο από τον πόλεμο θα δώσει ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός», «Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, έξω από την Ελλάδα οι ΝΑΤΟικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom