Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Αγγελική Δεληκάρη: «Μου επιτέθηκε και με χτύπησε με όλη της τη δύναμη» - Τι λένε για την επίθεση τα κόμματα


Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, επιβεβαίωσε την επίθεση που δέχτηκε με χαστούκι από γυναίκα, η οποία ήταν πρώην υποψήφια βουλευτής στη περιφέρεια Καβάλας, με το κόμμα της Νίκης.

Η κα. Δεληκάρη ανέφερε πως η θύτης την έβριζε και την απειλούσε και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας της επιτέθηκε.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στο Action 24: «Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, με καλωσόρισε ο ιερέας κι αυτή φώναζε: “αίσχος, πώς είναι δυνατόν να καλωσορίζετε τέτοια πρόσωπα;” . Μου επιτέθηκε και με χτύπησε με όλη της τη δύναμη. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Δεν θέλω να κάνω ορατούς, ανθρώπους που είναι αόρατοι και δημιουργούν μία εικόνα που δεν είναι αντιπροσωπευτική της Καβάλας».

Τι ανέφερε η Αγγελική Δελικάρη στο Star

«Ο παπάς απλά με καλωσόρισε, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και φώναξαν “έξω έξω αίσχος αίσχος”. Ήταν μαζί με άλλα δυο άτομα, νομίζω η κυρία και δεν ξέρω αν βρισκόταν ήδη στον ναό όταν πήγα εγώ ή αν κάποιος της τηλεφώνησε και ήρθε για αυτό τον λόγο. Πρώτη φορά την είδα», περιέγραψε η βουλευτής που δέχτηκε την επίθεση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Άννα Σταματιάδου.

Η ανακοίνωση της Νίκης

«Η ΝΙΚΗ πληροφορήθηκε το καταδικαστέο συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελικής Δεληκάρη.

Είναι αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη. Το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό. Η ΝΙΚΗ άμεσα επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής. Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν.

Η ΝΙΚΗ ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της ΝΙΚΗΣ», επισημαίνει το κόμμα σε σχετική ανακοίνωση.

Καταδικάζει απερίφραστα η ΝΔ

Το περιστατικό καταδικάζει η ΝΔ, καλώντας να πράξουν το ίδιο και τα υπόλοιπα κόμματα.

«Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία» τονίζει η ΝΔ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία. Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια τη δημοκρατία».

ΠΑΣΟΚ: Απόλυτα καταδικαστέα πράξη

Το επεισόδιο καταδίκασε και ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Η χειροδικία εναντίον της βουλευτή της ΝΔ, Αγγελικής Δεληκάρη, σε εκκλησία της Καβάλας είναι απόλυτα καταδικαστέα πράξη. Οι ναοί είναι χώροι λατρείας της θρησκείας της αγάπης, όχι του μίσους & της βίας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τα διδάγματα της», αναφέρει σε ανάρτησή του.

ΚΚΕ: Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε σκοταδιστικές πρακτικές

Σε ανάρτηση του στο Χ (πρώην Twitter) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, από μέλος του κόμματος ΝΙΚΗ μέσα σε εκκλησία. Τέτοιες ενέργειες, που παραπέμπουν σε σκοταδιστικές πρακτικές, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως τυχαία ή μεμονωμένα γεγονότα, αλλά ως προϊόν μιας συνολικότερης αντιδραστικοποίησης του αστικού πολιτικού συστήματος, τροφοδοτώντας και αντίστοιχες αντιλήψεις και συμπεριφορές».

Νέα Αριστερά: Περιστατικά σαν αυτό επιβεβαιώνουν τη θέση μας για τον αναγκαίο χωρισμό κράτους – εκκλησίας

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωση και η Νέα Αριστερά, υπογραμμίζοντας πως «καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε η βουλεύτρια της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη σε εκκλησία της εκλογικής της περιφέρειας από υποψήφια στις προηγούμενες εθνικές εκλογές με το κόμμα Νίκη».

Ακολούθως η Νέα Αριστερά πρόσθεσε πως «περιστατικά σαν αυτό, αλλά και η στάση της ίδιας της Εκκλησίας απέναντι σε βουλευτές και βουλεύτριες που ψήφισαν υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαιώνουν τη θέση μας για τον αναγκαίο χωρισμό κράτους – εκκλησίας. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα. Για να μπει φραγμός στη θρησκοληψία και στη δράση εκκλησιαστικών και παραεκκλησιαστικών μηχανισμών με πολιτικές στοχεύσεις».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom