Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Σάμος: Ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη (βίντεο)

Τα στοιχεία που «έκαψαν» τον δράστη και η πρώτη αντίδραση της κόρης του θύματος

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 48χρονο, ο οποίος συνελήφθη με βάση σχετικό ένταλμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στη Σάμο, για την δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη, πριν από δύο χρόνια.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη σύμφωνα με το samosvoice.gr, και πήρε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Μ. Πέμπτης.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε σήμερα την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του 75χρονου. Ο άτυχος άνδρας, πατέρας τριών παιδιών, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Αυγούστου σε ερημική τοποθεσία, σε βουνό κοντά στην Ψιλή Άμμο, την ώρα που άδειαζε τα λύματα από το φορτηγό - βυτίο του. Τον βρήκε νεκρό ο γιος του, καθώς είχε αργήσει να επιστρέψει στο σπίτι.

Το θύμα έφερε εμφανή τραύματα στη θωρακική χώρα από πυροβόλο όπλο, τρία με πύλη εισόδου και δύο χωρίς. Η ιατροδικαστής, που πραγματοποίησε τη νεκροψία, εκτίμησε ότι ο θάνατος του 75χρονου είχε επέλθει το διάστημα από τις 11 το βράδυ της 4ης Αυγούστου έως τις 2 τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε με την αξιολόγηση στοιχείων και δεδομένων που συλλέχθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος, σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις.

Τα στοιχεία που «έκαψαν» τον 48χρονο

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη. Σύμφωνα με το anikolouli.gr, οι αρχές εξιχνίασαν την δολοφονία του εντοπίζοντας το όπλο του εγκλήματος

Κομβικό σημείο στην έρευνα, ήταν ο βαλλιστικός  έλεγχος που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια των αδήλωτων όπλων που είχαν στην κατοχή τους ιδιώτες, στην ευρύτερη περιοχή της Ψιλής Άμμου. 

Οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει τα «ύποπτα»  όπλα στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης το καλοκαίρι του 2023, ενώ είχαν ληφθεί καταθέσεις από τους κατόχους τους που είχαν προσαχθεί.

Ανάμεσα τους ήταν και ο 48χρονος συλληφθείς, ο οποίος δήλωνε κυνηγός. Η κοντόκανη «πειραγμένη» καραμπίνα που βρέθηκε στην κατοχή του, ήταν αυτή που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών, καθώς δεν πρόκειται για όπλο κυνηγίου. Οι πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν πως αυτό το όπλο «μίλησε» και ταυτοποιήθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε για την άγρια δολοφονία του 75χρονου.

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μόνο στοιχείο που αξιοποίησαν οι αρχές. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν συγκεκριμένες μαρτυρικές καταθέσεις για την συμπεριφορά και τις κινήσεις του φερόμενου ως δράστη μετά το φονικό καθώς και ένα εντύπωμα σόλας παπουτσιού στον τόπο της δολοφονίας.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι η υπόθεση είναι επαρκώς «δεμένη», ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο κατηγορούμενος, είναι οικογενειάρχης, μηχανικός αυτοκινήτων στο επάγγελμα και κυνηγός από την Εκάλη Σάμου. Ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να ήταν γνώριμος με το θύμα, ενώ είχε απασχολήσει τις αρχές και για άλλες υποθέσεις στο παρελθόν.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το κίνητρο της δολοφονίας.

Τι είπε η κόρη του θύματος: Δεν ξέρουμε τίποτα για το κίνητρο, δεν είχαν επαφές

Πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό άρχισαν να ανοίγουν στόματα για την υπόθεση, ενώ έφτασαν στις αρχές πληροφορίες για το όχημα που είχε χρησιμοποιηθεί τότε.

Η κόρη του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη, μίλησε στην εκπομπή του Star, σημειώνοντας ότι μόλις σήμερα ενημερώθηκαν για την σύλληψη και επαναλαμβάνοντας ότι από την αρχή η οικογένειά του πίστευε πως επρόκειτο για έγκλημα.

«Δεν ξέρουμε τίποτα για το κίνητρο, ζούσαμε στο σκοτάδι, τώρα θα τα μάθουμε όλα. Τον ξέρω τον άνθρωπο που έχει συλληφθεί. Ο πατέρας μου δεν είχε καμία σχέση μαζί του, θα μπορούσε να ήταν γιος του. Δεν είχαν επαφές. Σίγουρα το κίνητρο δεν ήταν χρηματικό, έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Ο πατέρας μου κοιτούσε μόνο την οικογένειά του. Πιστεύω ότι τώρα ηρέμησε η ψυχή του», είπε η κόρη του 75χρονου.

https://www.enikos.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ τα ρεπορτάζ της Αγγελικής Νικολούλη για την δολοφονία του Λεωνίδα Χατζημιχάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom