Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας - Εκκενώνονται σπίτια - «Ήχησε» το 112 (φωτο & βίντεο)


Μεγάλή φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, στην Εθνική οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι μεγάλη με αρκετά οχήματα από Χανιά και Βρύσες να σπεύδουν στο σημείο.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό μετα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα. Κλιμάκιο της Αστυνομίας υπάρχει επίσης στον κόμβο της Σούδας, ο οποίος είναι κι εκείνος κλειστός..

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική δίνει μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν εκκενωθεί οι κατοικίες του Ναυστάθμου ενώ έχει εκκενωθεί κι ο παιδικός σταθμός με τα παιδιά και τους καθηγητές να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας, ενώ η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από την πλαζ του Ναυσταθμου.

Ακόμα, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο έχουν εκκενωθεί με ασφάλεια και όλοι οι μαθητές αποχώρησαν με τους γονείς τους

Αυτήν την ώρα γίνεται μάχη για να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από το Ναυτικό νοσοκομείο ενώ ήδη κάποιοι ασθενείς έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις:

 «Ήχησε» το 112 στα Χανιά για τη μεγάλη φωτιά στον Ναύσταθμό

Πριν από λίγη ώρα ήχησε ειδοποίηση από το 112 που ενημερώνει για «δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης» Το μήνυμα προειδοποιεί τους κατοίκους  να απομακρυνθούν από την περιοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή, κοντά στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης το πρωί, ενώ μεγάλη είναι η επέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία με ανακοίνωσή της, λέει πως επιχειρούν και εναέρια μέσα.


https://www.zarpanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom