Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Αχτσιόγλου, «Ομπρέλα» και Τεμπονέρας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής


Μεγάλη ένταση επικρατεί στη σημερινή (11.11.23) συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη να ανάβει τα πνεύματα.

Πριν από λίγο, η Έφη Αχτσιόγλου με τους «6+6», τα μέλη της τάσης της «Ομπρέλας» και ο Διονύσης Τεμπονέρας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράστηκαν πολλές αντιδράσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη

Mετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, πρόταση μομφής κατά του τελευταίου κατέθεσε στο προεδρείο ο Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά δεν πέρασε.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο βήμα ανέβηκαν οι Έφη Αχτσιόγλου και Διονύσης Τεμπονέρας προκειμένου να παρουσιάσουν την κοινή πρότασή τους που καταδικάζει τις θέσεις του προέδρου για δημοψήφισμα, σχετικά με τις διαγραφές στελεχών.

Στη συνέχεια αποχώρησαν οι Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας και στελέχη της «Ομπρέλας», γιατί απορρίφθηκε η ψηφοφορία.

Ζήτησαν, δε, να γίνει παύση της διαδικασία, ώστε να γίνει αμέσως ψηφοφορία για το δημοψήφισμα Κασσελάκη, αίτημα τ’ οποίο επίσης απορρίφθηκε. 

Μετά από αυτό, τα στελέχη της εσωκομματικής «αντιπολίτευσης» του αποχώρησαν. 

Αχτσιόγλου: Άνευ λόγου η διαδικασία

«Αποχωρώ από αυτή τη διαδικασία άνευ λόγου», ήταν η κατακλείδα της Έφης Αχτσιόγλου πριν την αποχώρησή της από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της ΚΕ, σημείωσε ότι: «Το ζήτημα αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί. Είναι άνευ αντικειμένου η σύσταση της Κεντρικής Επιτροπής. Υπάρχει υπαρξιακό ζήτημα. Από την πλευρά του προεδρείου αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα. Υπήρξε απόρριψη κάθε θέσης. Η πλειοψηφία τα μέλη της Κ.Ο. ήταν να λυθεί το θέμα. Δεν έγινε καμία δημοκρατική διαδικασία. Δεν κρίθηκε πως έπρεπε να παραμείνουμε. Είναι υπαρξιακό ζήτημα. Αποχωρώ από αυτή τη διαδικασία που είναι άνευ λόγου».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom