Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας (φωτο)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΣΑΣΑ-ΚΟΝΓΚΟ

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου το 41ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΣΑΣΑ-ΚΟΝΓΚΟ ΣΤΟ 41ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στις 8 το βράδυ το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας , στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου με αξιόλογα μουσικά σύνολα και τη συμμετοχή της κορυφαίας Αφρικάνικης Χορωδίας “SCHOLA CANTORUM AKTO” από την Kinshasa του Κονγκό, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 2 Δεκ 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συμμετέχει μια από τις κορυφαίες Αφρικανικές Χορωδίες από την Κινσάσα του Κονγκό με παγκόσμια διαδρομή και ακτινοβολία με συναυλίες σε όλο τον κόσμο!

Στα 41 χρόνια πορείας του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί μια από τις καλύτερες Αφρικανικές Χορωδίες , που διευθύνει ένας καταξιωμένος και Διεθνούς φήμης Διευθυντής Χορωδίας Ambroise Kua- Nzambi Toko.

Μία από τις καλύτερες Αφρικανικές χορωδίες παγκοσμίως εμφανίζεται σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 , στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου που ερμηνεύει gospels, spirituals,pop και σύγχρονη μουσική, χορεύοντας και τραγουδώντας επι σκηνής με παραδοσιακά όργανα του ΚΟΝΓΚΟ και της Αφρικάνικης Ηπείρου.

Χορωδίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό δίνουν το παρόν σε μια κορυφαία Μουσικο- Χορωδιακή εκδήλωση.Συμμετέχουν Χορωδίες από τη Γαλλία, την Αλβανία, το Κονγκό , το Ηράκλειο Κρήτης, τους Παξούς, την Ξάνθη , το Ηράκλειο Αττικής, την Καλλικράτεια Χαλκιδικής , τα Τρίκαλα, την Νέα Ιωνία Βόλου, τις Σοφάδες, την Καρδίτσα, το Μουζάκι κ.α.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Καρδίτσα, υλοποιείται ένα σημαντικό τριήμερο από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκέμβριου 2023 αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη με 3 Χορωδίες με άτομα με και χωρίς προβλήματα όρασης από Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα και τέσσερεις (4) μαέστρους από Βουλγαρία, Γαλλία , Αλβανία και Ελλάδα.

Παράλληλα , υλοποιείται το masterclass, workshop από το διακεκριμένο Βούλγαρο Μαέστρο Petar Matev για νέους διευθυντές Χορωδίας.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο κλείσιμο της 15ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Η Συμπερίληψη αποτελεί , κυρίαρχο στοιχείο της Ευρωπαϊκής Κουλτούρας και Παιδείας και η συνύπαρξη τριών (3) Συμπεριληπτικών Χορωδιών , αποτελεί σημαντικό γεγονός για την σύγχρονη Ελλάδα και ιδιαίτερα για το Νομό Καρδίτσας και τη Θεσσαλία.

Το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες συναυλιών των ξενοδοχείων Κιέριον της Καρδίτσας , Mouzaki Palace Hotel του Μουζακίου και στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στη διάρκεια όλης της χρονιάς με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, προκειμένου να γίνουν Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα περιοχής.

Επίσης σημαντική είναι και η συμμετοχή της Γυναικείας Χορωδίας του Δήμου Μουζακίου , υπό τη διεύθυνση της Λίλας Αγγέλη , που θα καλωσορίσει τις Ελληνικές Χορωδίες από Παξούς- Κέρκυρα, Ξάνθη και το Κονγκό.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζει ο κορυφαίος ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ.

Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συνδιοργανώτρια ) , ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ,το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόγραμμα 3ης ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 –ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ – ΜΟΥΖΑΚΙ 8:00 μ.μ

ΣYMMETEXOYΝ: 
1. Η Μικτή Χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης υπό τη διεύθυνση
του Θεόδωρου Μανώλη
2. Η Σχολή Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου με την
καθηγήτρια Ναλμπάνη Μαρία και τις σπουδάστριες , ερμηνεύουν έργα
Ελληνικής και ξένης Μουσικής
3. Η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών υπό τη
διεύθυνση του Αntoniy Ivanov
4. Η Αφρικανική Χορωδία Schola Cantorum ΑΚΤΟ από την Kinshasa, Κοngo υπό τη διεύθυνση του Dr Ambroise Kua – Nzambi Toko
5. Η Γυναικεία Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου υπό τη
διεύθυνση της Λίλας Αγγέλη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom