Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ: Ο,τι κάναμε στη Γάζα μπορεί να συμβεί και στη Βηρυτό


Την εκτίμηση ότι «η Χεζμπολάχ παρασύρει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο που μπορεί να συμβεί» εξέφρασε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, προειδοποιώντας τη σιιτική οργάνωση πως «αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα είναι πρώτα απ’ όλα οι πολίτες του Λιβάνου».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μια στρατιωτική βάση το Σάββατο, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ «να μην κλιμακώσει τις μάχες κατά μήκος των συνόρων», υπογραμμίζοντας πως η ισλαμική οργάνωση είναι «κοντά στο να διαπράξει ένα σοβαρό λάθος».

«Η Χεζμπολάχ παρασύρει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο που μπορεί να συμβεί», είπε ο Γκαλάντ στα στρατεύματα, σε βίντεο που προβλήθηκε από ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια. «Κάνει λάθη και αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα είναι πρώτα και κύρια οι πολίτες του Λιβάνου. Ο,τι κάνουμε στη Γάζα μπορούμε να το κάνουμε και στη Βηρυτό», πρόσθεσε.

Οπως ανέφερε, η ισραηλινή αεροπορία χρησιμοποιεί λιγότερο από το ένα δέκατο της ισχύος της στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι πιλότοι μας κάθονται στο πιλοτήριο, τα αεροπλάνα μας είναι στραμμένα προς το βορρά. Εχουμε αρκετά να κάνουμε στον νότο, αλλά η Πολεμική Αεροπορία κοιτάζει προς τον βορρά και η ισχύς της είναι πολύ μεγάλη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ έρχονται εν μέσω κλιμάκωσης των επιθέσεων που εξαπολύει η Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της λιβανέζικης οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν νέου τύπου όπλα και επλήγησαν νέοι στόχοι στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, ενώ δεσμεύτηκε ότι το μέτωπο εναντίον του «ορκισμένου εχθρού» θα παραμείνει ενεργό.

Τόνισε ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Μπουρκάν («ηφαίστειο») και επιβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά η οργάνωση χρησιμοποίησε οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επιπλέον, είπε ότι η οργάνωση έπληξε, επίσης για πρώτη φορά, με πυραύλους Κατσιούσα την πόλη Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για τον θάνατο τριών κοριτσιών και της γιαγιάς τους. «Αυτό το μέτωπο θα παραμείνει ενεργό», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom