Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Χαλκιδική: Εκαψε το σπίτι της φίλης της επειδή κοιμήθηκε με τον σύντροφό της


Σε 5ετή κάθειρξη καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης μία 20χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη ως συνεργός σε εμπρησμό για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Σημειώνεται πως το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2021, όταν η 20χρονη μαζί με μία ανήλικη, τότε, φίλη της έβαλαν φωτιά στο διαμέρισμα μίας κοινής φίλης τους, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα αυτό να καταστραφεί ολοσχερώς.

Η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς την ανήλικη κατηγορούμενη η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Οι δύο κατηγορούμενες φέρεται να μετέβησαν στο σπίτι της κοπέλας με την οποία έκαναν παρέα και χρησιμοποιώντας οινόπνευμα και αναπτήρα, έβαλαν φωτιά. Νωρίτερα, είχαν πάει σε κατάστημα ψιλικών, απ’ όπου προμηθεύτηκαν οινόπνευμα, ενώ η κίνησή αυτή καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ανήλικη αισθάνθηκε προδομένη καθώς η φίλη της κοιμήθηκε στο σπίτι του συντρόφου της και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την πράξη τους.

Στην απολογία της η 20χρονη ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε για τις προθέσεις της ανήλικης φίλης της, την οποία συνόδευσε πιστεύοντας ότι εκείνη ήθελε απλώς να ζητήσει τον λόγο για το περιστατικό με τον σύντροφό της.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε συνέργεια σε εμπρησμό, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερη.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom