Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Θεσ/κη: Σε διαθεσιμότητα υπάλληλος του ΟΑΣΘ για σεξουαλική παρενόχληση σε ασκούμενη

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του 51χρονου - Γιατί αφέθηκε ελεύθερος

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 51χρονος υπάλληλος του ΟΑΣΘ που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία 19χρονης ασκούμενης για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως κατήγγειλε η νεαρή, που κάνει την άσκησή της στον Οργανισμό, το βράδυ της Δευτέρας ο κατηγορούμενος της πρότεινε να την επιστρέψει στο σπίτι της από το αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης.

Προσφέρθηκε να την γυρίσει σπίτι με το αυτοκίνητο, όμως προέβη σε άσεμνες πράξεις Καθ’ οδόν και καθώς βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο φέρεται να την παρενόχλησε σεξουαλικά, γεγονός που προκάλεσε την καταγγελία της στις Αρχές.

Ο 51χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας από πρόσωπο που υπάρχει εργασιακή σχέση και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος

Όπως ανέφερε το voria.gr, λόγω απουσίας μαρτύρων, η δίκη αναβλήθηκε και ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο, ως προς την υπόθεση ο ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) δεν έμεινε αμέτοχος, αλλά κίνησε άμεσα πειθαρχική διαδικασία και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον καταγγελλόμενο υπάλληλο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ:

«Ο ΟΑΣΘ, αμέσως μόλις του κοινοποιήθηκε η καταγγελία από την 1η ΕΠΑΣ Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), κίνησε την πειθαρχική διαδικασία και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον υπάλληλο σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom