Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Ανάβυσσος: Συνελήφθη Ουκρανός που υπεξαίρεσε ένα εκατομμύριο ευρώ από αμυντικές δαπάνες της χώρας του


Ουκρανός, στέλεχος και μέτοχος εταιρείας προϊόντων τεχνολογίας, που προμήθευε με αμυντικά υλικά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, συνελήφθη στην Ανάβυσσο, από κλιμάκιο του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης για υπεξαίρεση ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 58χρονος Ουκρανός, άρπαξε 1.123.000 ευρώ από τις προκαταβολές της ουκρανικής κυβέρνησης για την αγορά αμυντικών συστημάτων στον ουκρανικό στρατό και ήρθε στην Ελλάδα. Φτάνοντας, νοίκιασε μία υπερπολυτελή βίλα στην Ανάβυσσο, η οποία μάλιστα ήταν ένα πραγματικό φρούριο.

Προκειμένου να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα, την θωράκισε με περιμετρικές κάμερες, συστήματα συναγερμού υψηλής περιφράξης, με ειδικά συρματοπλέγματα που έφεραν αιχμηρές λόγχες, τα οποία φυσικά καθιστούσαν ανέφικτη την οπτική επαφή εντός του χώρου της κατοικίας.

Για τις μετακινήσεις και τις εξόδους του στα χλιδάτα στέκια της παραλιακής, ο Ουκρανός «μακρυχέρης» χρησιμοποιούσε ένα θηριώδες τζιπ που έφερε πινακίδες ξένων κρατών.Χθες (13.11.2023) το μεσημέρι, ο Ουκρανός εντοπίστηκε στην λεωφόρο Αναβύσσου μέσα στο πολυτελές όχημα, την ώρα που έβαζε καύσιμα σε βενζινάδικο της περιοχής.

Οι αστυνομικοί των Αναζητήσεων με γρήγορες κινήσεις τον ακινητοποίησαν ενώ ο ίδιος, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη προέβαλε αντίσταση, χωρίς όμως να καταφέρει να ξεγλιστρήσει από τα νύχια των διωκτών του.

Ο 58χρόνος θα οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της έκδοσης στη χώρα του.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom