Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Βελεστίνο: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε κοριτσάκι 4,5 ετών - Το δάγκωσε στο κεφάλι


Σε εφιάλτη εξελίχτηκε η κυριακάτικη βόλτα για μία οικογένεια στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, όταν αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε στο 4,5 χρόνων κοριτσάκι της, το δάγκωσε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το μικρό παιδί αιμόφυρτο να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Το συμβάν σημειώθηκε στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου, προχθές Κυριακή γύρω στις 11 το πρωί. Στα καφέ και τις άλλες επιχειρήσεις εστίασης στην καρδιά της πόλης εκείνη την ώρα απολάμβαναν τον καφέ τους δεκάδες θαμώνες, οι οποίοι πετάχτηκαν κυριολεκτικά από τα τραπέζια τους.

Οι κραυγές της μικρούλας δονούσαν τον αέρα. Σε κατάσταση πανικού οι γονείς της έσπευσαν να δούνε τι συμβαίνει. Το αδέσποτο τετράποδο είχε αρπάξει από το κεφάλι το κοριτσάκι και το δάγκωνε. Αίματα έτρεχαν από παντού. 

Το αδέσποτο απομακρύνθηκε από περαστικούς, ενώ το κοριτσάκι έκλαιγε. Οι γονείς μετέφεραν εσπευσμένα το παιδί στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του χορηγήθηκε ειδική αντιβίωση.

Το περιστατικό όπως ήταν φυσικό αναστάτωσε το Βελεστίνο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται επιθέσεις αδέσποτων σε μικρούς και μεγάλους.

Η μητέρα του παιδιού σε κατάσταση σοκ επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προκειμένου να μεταφέρει την έντονη ανησυχία της και να εκφράσει το αίτημα για λήψη μέτρων εκ μέρους της δημοτικής αρχής. 

Όπως είπε η ίδια (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας) για το συμβάν επικοινώνησε προσωπικά με τον δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα η συζήτηση όμως που ακολούθησε μεταξύ των δύο πλευρών δεν την ικανοποίησε.

«Ο δήμαρχος δήλωσε αναρμόδιος, υπογραμμίζοντας ότι τα περιθώρια παρεμβάσεων του δήμου είναι περιορισμένα αναφορικά με τα αδέσποτα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ίδια, εκφράζοντας την εύλογη απορία, που θα πρέπει τελικά να απευθύνεται ένας πολίτης σε παρόμοια περιστατικά. 

«Είμαι ζωόφιλη. Δεν έχω κανένα θέμα με τα ζώα. Όταν όμως αγέλες αδέσποτων κατακλύζουν ακόμη και το κέντρο της πόλης μας, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων, εκτιμώ ότι ο δήμος πρέπει να λάβει μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η οικογένεια μετά το συμβάν εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και στην Εισαγγελία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom