Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Βόλος: Σοβαρός τραυματισμός 44χρονου εργαζόμενου που έπεσε στο κενό από ύψος 7 μέτρων


Σε κρίσιμη κατάσταση και με πολλαπλά τραύματα στη χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται από χθες το πρωί ένας 44χρονος εργάτης, ο οποίος έπεσε από ύψος επτά μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών σε τυροκομική μονάδα στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε χθες λίγο πριν τις 9 το πρωί η τυροκομική μονάδα στην Β΄ ΒΙ.ΠΕ., όταν υπάλληλος που εκτελούσε εργασίες εντός δεξαμενής στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης έπεσε από τη σκάλα. Ολοι πάγωσαν. Ο υπάλληλος έπεσε στο έδαφος, πλημμυρίζοντας με αίματα το σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να χρειαστεί η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος βρισκόταν εντός της δεξαμενής ανεβασμένος σε κλιμακούμενη σκάλα, η οποία δεν ήταν προσδεμένη πουθενά. Αυτό έκανε γνωστό με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος, που μετέβη στο σημείο.

Από τη μία στιγμή στην άλλη ο 44χρονος εργάτης, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βρέθηκε στο κενό. Η πτώση εκτιμάται ότι έγινε από ύψος επτά, περίπου, μέτρων.

Στο ΕΚΑΒ σήμανε συναγερμός. Ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου συνοδεία γιατρού έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τον 44χρονο τραυματία. Στο σημείο κλήθηκε και πλήρωμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙ.ΠΕ. που με τη χρήση φορείο τύπου μπάσκετ, ανέσυρε τον 44χρονο.

Ο 44χρονος, ο οποίος είχε τις αισθήσεις του, σφάδαζε από τους πόνους, καθώς είχε σπάσει και τα δύο του τα χέρια και είχε υποστεί σοβαρά κατάγματα και στο υπόλοιπο σώμα του. Από τους διασώστες και τον γιατρό κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Εντός ολίγων ωρών, ο 44χρονος υπάλληλος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση με τα τραύματά του να κρίνονται εκτεταμένα και σοβαρά από τους γιατρούς, οι οποίοι έδωσαν τιτάνια μάχη για την άμεση αποκατάστασή τους.

Αυτοψία από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας

Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας μετέβη στην τυροκομική μονάδα, στην οποία σημειώθηκε το ατύχημα, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να διερευνήσει κάτω υπό ποιες συνθήκες συνέβη το ατύχημα.

Όπως προαναφέρθηκε στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος, ο οποίος ζητάει να δημοσιοποιηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα το πόρισμα της επιθεώρησης.

«Δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο ασφαλείας στην επιχείρηση. Η σκάλα, στην οποία ήταν ανεβασμένος ο υπάλληλος, δεν στηριζόταν πουθενά και δεν ήταν δεμένη από κάπου. Ούτε ο υπάλληλος ήταν δεμένος, με αποτέλεσμα όταν έπεσε από τη σκάλα να μην μπορεί να κρατηθεί από πουθενά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημόπουλος, τονίζοντας ότι η αυτοψία από την Επιθεώρηση Εργασίας έχει ολοκληρωθεί και όλοι αναμένουν το πόρισμα.

Την ίδια στιγμή, ο 44χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς είναι πολυτραυματίας.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom