Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Νικητής του 40ου Μαραθωνίου της Αθήνας ο Κίπτο - Συγκινητική στιγμή στον τερματισμό των 3 πρώτων Ελλήνων (βίντεο)


Ο Κενυάτης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο ήταν ο μεγάλος νικητής στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής με 2:10.34.

Ήρθε με τον τίτλο του φαβορί στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τον επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο. Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο ήταν εκείνος ο οποίος κατάφερε να τερματίσει πρώτος στην κλασική διαδρομή και μάλιστα με νέο ρεκόρ διαδρομής.

Ο Κενυάτης ήταν από την αρχή στο γκρουπ που οδηγούσε την κούρσα και στο 30ο χιλιόμετρο κατάφερε να αποσπαστεί από τους αντιπάλους του και να φτάσει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο.

Ο 30χρονος δρομέας τα έδωσε όλα στο φινάλε και κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ διαδρομής που κρατούσε από τις 9 Νοεμβρίου 2014 ο Κενυάτης Φελιξ Κιπτσιρτσιρ.

Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο τερμάτισε σε 2:10.34 με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι 2:10.37.

Πρώτος Ελληνας τερμάτισε στην 7η θέση ο Παναγιώτης Καραϊσκος με χρόνο 2:22:37.

Πρώτη Ελληνίδα στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τερμάτισε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία και ολοκλήρωσε τη διαδρομή με χρόνο 2:43.19, επιστρέφοντας στους αγώνες μετά τη γέννηση του παιδιού της.

https://www.sport24.gr

Πανέμορφες στιγμές στον τερματισμό του Μπάμπη Πιτσώλη (8ος) και του Γιώργου Μίνου (9ος), τους οποίους περίμενε και αγκάλιασε ο Παναγιώτης Καραϊσκος

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του 40ου Μαραθωνίου δρόμου της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom