Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: «Εξαφανίστηκε» στα λασπόνερα η Μεταμόρφωση Καρδίτσας (βίντεο που κόβει την ανάσα)


Εικόνες που δεν τις χωρά ανθρώπινος νους στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Το χωριό μοιάζει με βυθισμένη πολιτεία, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Τα σπίτια είναι βυθισμένα μέχρι τις σκεπές μέσα στα λασπόνερα. Σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και τα κεραμίδια έχουν εξαφανιστεί κάτω από τα νερά. Η εφιαλτική κατάσταση αποτυπώνεται σε βίντεο που δημοσίευσε χρήστης του Facebook, ο οποίος σχολιάζει: «Μεταμόρφωση Καρδίτσας!! Παλέψαμε αλλά ήταν αδύνατον».

Συνολικά τέσσερα άτομα έχουν χάσει την ζωή τους σε περιοχές της χώρας μας, που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία. Άνθρωποι αγνοούνται, ενώ δεκάδες είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις. Ο Θεσσαλικός κάμπος είναι από τις περιοχές εκείνες που έχουν μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη, με ανυπολόγιστες καταστροφές.

Δείτε το βίντεο-σοκ από την Μεταμόρφωση Καρδίτσας:

Η Μεταμόρφωση Καρδίτσας ανήκει στον δήμο Παλαμά, που φαίνεται να έχει πληγεί περισσότερο από την σφοδρή κακοκαιρία. «Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πνιγμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο δήμαρχος του Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου. «Σήμερα ο δήμος Παλαμά πέθανε, ο δήμος Παλαμά είναι αβοήθητος. Το ύψος του νερού φτάνει τουλάχιστον το 1,5 μέτρο. Οι πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια, θα έχουμε πνιγμούς», σημείωσε το πρωί ο δήμαρχος Παλαμά.

Κάτοικος του Παλαμά είχε απευθύνει δραματική έκκληση για βοήθεια, λέγοντας πως «δεν χτύπησαν οι καμπάνες του χωριού, από τις 4 το πρωί. Άνθρωποι έχουν καταπλακωθεί. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Από πάνω που βλέπω γιατί είναι ψηλό το σπίτι μου, βλέπω ανθρώπους που έχουν σωθεί. Έχουν πεθάνει και έχουν πνιγεί άνθρωποι. Στο απέναντι σπίτι από το δικό μου, έμενε ένας άνθρωπος μόνος του, δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Καταπλακώθηκε, δεν μπορώ να πάω να τον βρω» περιέγραψε η κ. Χαρούλα. «Το νερό έρχεται με τεράστια φόρα στο χωριό. Κάθε 10 λεπτά ακούω σπίτι να γκρεμίζεται. Ζητάω βοήθεια!» πρόσθεσε η ίδια.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης (7/9) πραγματοποιούνται διασώσεις εγκλωβισμένων ανθρώπων με ελικόπτερα σε χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Η προσπάθεια επικεντρώνεται, κυρίως, σε περιοχές του Δήμου Παλαμά, ενώ στο χωριό Αγία Τριάδα υπάρχουν έξι αγνοούμενοι.

Εγκλωβισμένοι υπάρχουν σε πολλά χωριά, όπως στη Μεταμόρφωση, το Βλοχό, το Ριζοβούνι, τη Μαραθέα, τον Κοσκινά, και στην πόλη του Παλαμά, όπου το ύψος του νερού δεν επιτρέπει ακόμα και σε τρακτέρ να προσεγγίσουν τα σπίτια όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Ένας αριθμός σπιτιών, κυρίως πλίθινα έχουν γκρεμιστεί. Στο μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας Καρδίτσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης με συχνές διακοπές ρεύματος.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom