Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα Φιλαδέλφεια: Γιατί δεν βρίσκουν τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή

Οι Κροάτες ετοιμάζονται να αιτηθούν αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους

Πενήντα ημέρες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, κατά τη διάρκεια της αιματηρής επιδρομής των Κροατών χούλιγκανς έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο δράστης δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

Όπως αποκαλύπτει η Realnews, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία, ελπίζοντας να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ και να καταλήξουν άμεσα στην ταυτοποίηση του δράστη.

του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews 24/9/23

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας του άτυχου Μιχάλη, το χτύπημα στον αριστερό βραχίονα του 29χρονου έγινε στην αρχή των επεισοδίων της 7ης Αυγούστου και σε μέρος όπου δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι έρευνες δεν έχουν καταλήξει στον δράστη.

«Στη δικογραφία υπάρχει νέο υλικό, το οποίο όμως δυστυχώς δεν καταλήγει στον δολοφόνο του Μιχάλη. Αυτό που έχει σημασία, βέβαια, είναι ότι σε πολλά σημεία καταρρίπτεται το φαιδρό επιχείρημα περί εξ αμελείας χτύπημα, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα ταυτοποίηση», λένε στην «R» οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος Χρήστος Μαυρομάτης και Σταύρος Γεωργόπουλος, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις μέχρι τώρα έρευνες.

«Ο θανάσιμος τραυματισμός έγινε στην αρχή, σε τυφλό σημείο, και οι κάμερες δεν το έχουν πιάσει. Συγκεκριμένα, πρέπει να έχει προέλθει τουλάχιστον 200 μέτρα πριν από το σημείο που κατέγραφαν οι κάμερες», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι. Τη βραδιά των επεισοδίων, αλλά και τις ημέρες που ακολούθησαν, συνελήφθησαν συνολικά 105 άτομα που αρνούνται επίμονα ότι έχουν σχέση με τη δολοφονία. Το ίδιο ισχυρίζονται και οι εντολείς του Βασίλη Νουλέζα, δικηγόρου τριών εκ των Κροατών κατηγορουμένων.

«Η υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, με πρωταγωνιστές τους Κροάτες οργανωμένους φιλάθλους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί. Η Δικαιοσύνη δεν έχει καταλήξει ακόμα στο ποιος είναι ο δολοφόνος που έπληξε θανάσιμα με μαχαίρι τον άτυχο άνδρα που έφυγε άδικα από τη ζωή. Επιθυμία όλων μας είναι να βρεθεί ο δράστης του στυγερού εγκλήματος. Οι εντολείς μου -από την αρχή το υποστηρίζουμε- δεν έχουν καμία ενεργή συμμετοχή στο έγκλημα της Νέας Φιλαδέλφειας», δηλώνει στην «R» ο Β. Νουλέζας.

Παράλληλα, ο δικηγόρος των τριών Κροατών κατηγορουμένων εκφράζει την πεποίθηση ότι παρά τον μεγάλο αριθμό συλλήψεων που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία, ο δράστης της δολοφονίας του Μιχάλη κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

«Παρά τις ενδελεχείς και συντονισμένες έρευνες ακόμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος είναι ο δράστης, αν είναι αλλοδαπός ή ημεδαπός. Υπάρχουν βεβαίως κάποιες υποψίες και στοιχεία που οδηγούν σε δύο ή τρεις δράστες που έχουν προφυλακιστεί, υπάρχουν όμως ταυτόχρονα σημαντικά στοιχεία ότι ενδεχομένως ο δράστης να μην έχει συλληφθεί και να έχει διαφύγει από την Ελλάδα. Είναι μεγάλος ο κατάλογος των συμμετεχόντων στα επεισόδια, οι οποίοι φορούσαν κράνη και τελικά κατάφεραν να διαφύγουν από τη χώρα χωρίς να συλληφθούν», σημειώνει ο Β. Νουλέζας.

Αίτημα αποφυλάκισης

Την ώρα που ο δράστης της άγριας δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, οι Κροάτες ετοιμάζονται να αιτηθούν αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

«Υπάρχει εντολή υποβολής αίτησης αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, εφόσον οι εντολείς μου εξασφαλίσουν και δηλώσουν σταθερή διαμονή, μισθώνοντας διαμέρισμα τουλάχιστον για έναν χρόνο, όταν και θα προσδιοριστεί η δίκη», δηλώνει στην «R» ο Β. Νουλέζας και προσθέτει:

«Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης. Κατά τη νομική μου άποψη, εφόσον αναγνωριστεί ο δολοφόνος του Μιχάλη, θα είναι ευκολότερο να αποφυλακιστούν οι εντολείς μου». Όπως εκτιμά ο δικηγόρος των τριών κατηγορουμένων, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες Κροάτες θα αποφυλακιστούν με περιοριστικούς όρους, εκτός από αυτούς που αποτέλεσαν τον σκληρό πυρήνα των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ επισημαίνει πως και τα κροατικά ΜΜΕ, καθημερινά, σε δημοσιεύματά τους αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα πολλοί από τους κατηγορουμένους θα αφεθούν ελεύθεροι.

Τα ενδεχόμενα αιτήματα αποφυλάκισης των Κροατών χούλιγκανς σχολιάζουν οι δικηγόροι της οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή, τονίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες ακούγονται αυτές οι φήμες, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει κάποιες ουσιαστικές νομικές ενέργειες.

«Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα αποφυλάκισης τα οποία αναμένεται να καταθέσουν οι Κροάτες χούλιγκανς που συμμετείχαν στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, τα ακούμε πολλές ημέρες, αλλά, από ό,τι ξέρω, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία αίτηση αποφυλάκισης», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι Χρ. Μαυρομάτης και Στ. Γεωργόπουλος.

Τα βίντεο

Την ίδια στιγμή, η Δικαιοσύνη εξακολουθεί να συλλέγει καταθέσεις και στοιχεία. Ένας από αυτούς που έχουν καταθέσει είναι νεαρός άνδρας ο οποίος φορούσε κόκκινο μπλουζάκι και έχει καταγραφεί να βρίσκεται δίπλα στον Μιχάλη Κατσουρή κατά τις επιθέσεις των Κροατών χούλιγκανς. Ο νεαρός θεωρείται από τις Αρχές ως πρόσωπο-«κλειδί» για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της καρέ από το βιντεοληπτικό υλικό του γηπέδου, αλλά και των γύρω καταστημάτων στην περιοχή, τα οποία έχουν καταγράψει τις στιγμές που φαίνεται πως ακολούθησαν τη φονική επίθεση στον Μιχάλη. Λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ, οι οπαδοί της ΑΕΚ βλέπουν τους Κροάτες να βρίσκονται στην πίσω πλευρά του γηπέδου και τρέχουν προς τις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Κιουτάχειας.

Στο βίντεο φαίνεται και ο άτυχος Μιχάλης να τρέχει, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν άγριες συμπλοκές, μολότοφ και φωτοβολίδες. Στη συνέχεια, φαίνονται οι οπαδοί της ΑΕΚ να κατευθύνονται προς την είσοδο του γηπέδου, με τους Κροάτες να τους ακολουθούν. Εκεί διακρίνεται και το 29χρονο θύμα να τρέχει, έχοντας δίπλα του τον άνδρα με το κόκκινο μπλουζάκι. Ένας Κροάτης τούς προλαβαίνει και χτυπά στην πλάτη τον Μιχάλη Κατσουρή με ένα αυτοσχέδιο ρόπαλο. 

Παρά το χτύπημα που δέχεται, ο 29χρονος συνεχίζει να τρέχει και φαίνεται να ξεφεύγει, μαζί με τους υπόλοιπους οπαδούς, από τους Κροάτες. Όπως προκύπτει από αυτό το βίντεο, οι αστυνομικοί θεωρούν πως ο συγκεκριμένος άνδρας, που ήταν δίπλα στον Μιχάλη τη στιγμή της επίθεσης, είναι σε θέση να δώσει ασφαλείς πληροφορίες για το τι συνέβη στον 29χρονο στα σημεία όπου δεν υπήρχαν κάμερες. 

Από την κατάθεση που έχει δώσει, ο νεαρός με το κόκκινο μπλουζάκι έχει μιλήσει για τέσσερα άτομα που επιτέθηκαν στον 29χρονο, τονίζοντας ότι ένας από αυτούς κρατούσε μαχαίρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρκετοί από τους αυτόπτες μάρτυρες αναμένεται να κληθούν για νέα κατάθεση τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε στο δημοσίευμα της Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom