Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Τριήμερη κακοκαιρία από σήμερα - Οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο


Συναγερμός έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό, καθώς ο καιρός αλλάζει σημαντικά από σήμερα με την ηλιοφάνεια να δίνει τη θέση της σε σφοδρές καταιγίδες και βροχές, ενώ οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σημειώνεται πως για την επερχόμενη κακοκαιρία η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να υπάρξει συντονισμός για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν από τις ισχυρές καταιγίδες.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για έντονα φαινόμενα σε κάποιες περιοχές της χώρας το επόμενο τριήμερο.

Ο ίδιος αναφέρει πως χρειάζεται προσοχή σε τουλάχιστον οχτώ περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, εφιστά την προσοχή για τις παρακάτω περιοχές: 

  • Πιερία
  • Ανατολική Ήπειρος
  • Θεσσαλία
  • Κεντρική και Βόρεια Εύβοια
  • Σποράδες
  • Κεντρική Στερεά (και τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, πιθανόν και της Αττικής)
  • Βορειοανατολική Πελοπόννησος
  • Νοτιοδυτική Πελοπόννησος

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει πως οι παραπάνω περιοχές υπάρχει: «Αυξημένος κίνδυνος για πολύ ισχυρές καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων αυτών. Άρα η πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές είναι αυξημένη. Επίσης αυξημένη είναι η πιθανότητα και για ισχυρές χαλαζοπτώσεις».

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Να μην υποτιμηθεί από κανέναν η κακοκαιρία που έρχεται.

Μπορεί το επόμενο τριήμερο, λόγω μιας διαταραχής που θα επηρεάσει τη χώρα, να βρέξει – από λίγο έως πολύ – στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως υπάρχουν κάποια τμήματα της επικράτειας που οι βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν ακόμα πιο έντονο χαρακτήρα.

Από Δευτέρα έως και Τετάρτη, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες περιοχές οι οποίες βρίσκονται στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης στον χάρτη της επικράτειας.

▪️Πιερία
▪️Ανατολική Ήπειρος
▪️Θεσσαλία
▪️Κεντρική και Βόρεια Εύβοια
▪️Σποράδες
▪️Κεντρική Στερεά (και τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, πιθανόν και της Αττικής)
▪️Βορειοανατολική Πελοπόννησος
▪️Νοτιοδυτική Πελοπόννησος

Στα παραπάνω προαναφερθέντα τμήματα υπάρξει αυξημένος κίνδυνος για πολύ ισχυρές καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων αυτών. Άρα η πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές είναι αυξημένη. Επίσης αυξημένη είναι η πιθανότητα και για ισχυρές χαλαζοπτώσεις».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom