Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Κασσελάκης ή Αχτσιόγλου; Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα άνοιξαν οι κάλπες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)


Ανοιξαν οι δεύτερες κάλπες των προεδρικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου έρχονται αντιμέτωποι γι’ άλλη μία Κυριακή (24.09.2023) με «έπαθλο» τη θέση που άφησε κενή αφότου αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Χρησιμοποιώντας τη μομφή της μεταπολιτικής στο προεκλογικό του σποτ, ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν για το μετά του τόπου, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου στο δικό της σποτ εξαπολύει βέλη στον αντίπαλο, απευθύνοντας το ερώτημα για τα κριτήρια επιλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στο στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία. Αλλά εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω απ’ όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Πολιτική χωρίς επικοινωνία είναι αλαζονεία απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Λυπάμαι που θα απογοητεύσω κάποιους κακούς συμβούλους και φανατικούς υποστηριχτές της Έφης Αχτσιόγλου αλλά δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο της γενικευμένης σύρραξης, όπου δήθεν διατυπώνονται πολιτικές θέσεις, ενώ ουσιαστικά επιχειρείται δολοφονία χαρακτήρα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να κάνω beef», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μετά το λεκτικό του ατόπημα – όπως χαρακτήρισε την αναφορά του στο ψευδοκράτος ως κρατίδιο της Τουρκίας – ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι στην Έφη Αχτσιόγλου.

Συνεργάτες της Έφης Αχτσιόγλου συνέστησαν προσοχή στον Στέφανο Κασσελάκη, χρεώνοντάς του επίθεση στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Τα βέλη για τα πολιτικά προγράμματα λίγες ώρες πριν από την κάλπη έδωσαν και πήραν μεταξύ των δύο υποψήφιων προέδρων.

Η μάχη εκτυλίσσεται έως το τέλος σκληρή σε κλίμα ακραίας πόλωσης, με τους δύο μονομάχους να ανεβάζουν τους τόνους, αλλά να υπόσχονται ενότητα.

Την Κυριακή (24.09.2023) το βράδυ, η κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο του κόμματος με το ερωτήματα να πληθαίνουν για την επόμενη ημέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

«Εμφύλιος» με προσωπικές επιθέσεις στελεχών και συντροφικά «μαχαιρώματα»

Tα στρατόπεδα των δύο υποψηφίων συνεχίζουν τις προσωπικές επιθέσεις και μπόλικα συντροφικά «μαχαιρώματα».

Οι αλληλοκατηγορίες και οι εντάσεις έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό κλίμα με το ενδεχόμενο της διάσπασης να φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ.

Σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Αποστολάκης, κάλυψε εκ νέου τον Στέφανο Κασσελάκη για το «κρατίδιο», ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης, εκτίμησε πως ο 35χρονος δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του προέδρου.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «άναψε» και η συζήτηση για τις ευθύνες που οδήγησαν στη σύγκρουση, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται.

«Όλη αυτή η επικέντρωση γύρω από το πρόσωπο με ευθύνη όχι, δικής μας αλλά με τους συντρόφους που υποστηρίζουν Αχτσιόγλου, έχουν πολιτικοποιήσει τη συζήτηση και έχει οδηγήσει στην όξυνση», δήλωσε η βουλευτής, Δώρα Αυγέρη.

«Όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και κυρίως πλευρά Κασσελάκη έχει παράξει πολύ τοξικότητα στο διαδίκτυο. Κατ’ εμέ η υποψηφιότητα Κασσελάκη δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε ενωτική προοπτική ούτε νικηφόρα πορεία έναντι της ΝΔ», αντέτεινε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η σφοδρή αντιπαράθεση έχει ανοίξει και τη κουβέντα για το κατά πόσο ο κάθε υποψήφιος μπορεί να ηγηθεί του κόμματος και να δώσει προοπτική κυβερνησιμότητας.

Στιγμές χαλάρωσης λίγο πριν τις κάλπες

Τις τελευταίες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και η Έφη Αχτσιόγλου έδειξαν στο τελευταίο άτυπο «μπρα ντε φερ» το πιο ανθρώπινο πρόσωπό τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρέφει με τον πατέρα του και τον σύντροφό του από την πρωινή σαββατιάτικη βόλτα με τον σκύλο.

Με ένα βίντεο με φόντο το Σούνιο έκανε μία αναδρομή στην πορεία του στον ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας τού πρότεινε να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στο δίλημμά με γραβάτα ή χωρίς ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάρει θέση από την πρώτη στιγμή. Το Σάββατο (23.09.2023), όμως, αντάλλαξε τη γραβάτα του με αυτήν του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ.

Μία διαφορετική Έφη Αχτσιόγλου εμφανίστηκε το Σάββατο (23.09.2023). Χαλαρή, ευδιάθετη, αισιόδοξη.

Με τον μικρό Άρη, τη φίλη του τη Θάλεια και τη φίλη της την Αγγελική, πήγαν βόλτα στην παιδική χαρά της γειτονιάς τους στο Κάτω Χαλάνδρι.

Ο μικρός, όπως είπε, μοιάζει περισσότερο στην ίδια.

Ο Άρης δεν καταλαβαίνει ακόμα τι δουλειά κάνει η μητέρα του, έχει τύχει όμως να την δει στην τηλεόραση αν και προτιμά να περνά χρόνο μαζί του.

«Μια φορά με είδε στην τηλεόραση τρόμαξε. Δεν ξέρω αν ήμουν τρομακτική ή μπερδεύτηκε που δεν ήμουν μαζί του», σχολίασε με μπόλικο χιούμορ η πρώην υπουργός.

Ποια η διαδικασία της ψηφοφορίας 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζουν τα 190.000, ενώ στον πρώτο γύρο ψήφισαν περίπου 150.000 μέλη.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και τα μέλη του κόμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε 530 εκλογικά τμήματα.

Η συνδρομή είναι στα 2 ευρώ και εξαιρούνται άνεργοι και νέοι έως 30 ετών.

Στέφανος Κασσελάκης ή Έφη Αχτσιόγλου;

Δύο άνθρωποι διαφορετικοί ευελπιστούν να διαδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα.

Την απάντηση θα δώσει η κάλπη.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom