Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

ΣΟΚ στο νοσοκομείο «Σωτηρία»: Ασθενής αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον δεύτερο όροφο


Σοκ στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ασθενής έπεσε από τον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου, βάζοντας τέλος στη ζωή του. Το περιστατικό επιβεβαίωσε στο enikos.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενής ήταν καρκινοπαθής και νοσηλευόταν στην 7η κλινική.  Γιατροί και νοσηλευτές όταν ενημερώθηκαν τι συνέβη, έσπευσαν στο σημείο όπου έπεσε ο ασθενής, τον μετέφεραν στα Επείγοντα, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά, καθώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται για ακόμη ένα τραγικό περιστατικό μόλις λίγες ημέρες από εκείνο που συνέβη στο νοσοκομείο «Αττικόν». Εκεί ασθενής που νοσηλευόταν στη χειρουργική κλινική αυτοκτόνησε, πέφτοντας από το παράθυρο του 4ου ορόφου.  Το προσωπικό του νοσοκομείου άμεσα τον μετέφερε στα επείγοντα, όπου οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ανάνηψης χωρίς δυστυχώς επιτυχία.

Όπως δήλωσε στο enikos.gr o κ. Γιαννάκος, «είναι θλιβερό να συμβαίνουν αυτοκτονίες στα νοσοκομεία της χώραςΣυνιστώ ψυχραιμία στους ασθενείς, όλες οι ασθένειες είναι αντιμετωπίσιμες. Δεν πρέπει να απογοητεύονται αλλά να δίνουν τη μάχη μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Δεν πρέπει να δίνουν τέλος στη ζωή τους χωρίς να προσπαθούν».  

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να καταστήσουμε τα νοσοκομεία φυλακές βάζοντας κάγκελα παντού, όπως ζητούν κάποιοι, προκειμένου να αποφύγουμε τέτοια μεμονωμένα περιστατικά».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom